Alpacashow Boekel 2017 : Voorjaarsshow

Info voor bezoekers:
 
Op zaterdagmiddag 11 maart en zondag 12 maart 2017 organiseert de vereniging in de Tuinmarkthallen in Boekel een Internationale Alpacashow. De alpaca is een kameelachtige en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Een leuk evenement voor jong en oud met Boekelse gastvrijheid en Brabantse gezelligheidTijdens de show worden de alpaca's van de deelnemende alpacafokkers met elkaar vergeleken op lichaamsbouw en vooral wolkwaliteit. De besten zullen gewaardeerd worden met een prijsHet jurylid is Paul Garland uit Nieuw-Zeeland, zelf enthousiast alpacafokker en keurmeester van vele internationale shows. Verder op deze pagina vindt u meer informatie over zijn achtergrond.
Tussendoor is het ook leuk om langs de aanbieders van producten te struinen, zoals kleding en alpaca gerelateerde artikelen. Heeft u zelf interesse om uw product aan te bieden? Er zijn tafels van 2 x 1 m. te huur voor de prijs van € 25,00 of een vloeroppervlakte van 5 m2 voor de prijs van € 50,00 (incl. btw). Voor informatie kunt u mailen naar: sponsoring@alpaca-benelux.com
 
De vereniging ziet nog steeds een toenemende belangstelling voor de alpacafokkerij en via deze weg willen wij meer bekendheid geven aan dit bijzondere dier. Iedereen is uiteraard welkom op zaterdagmiddag 11 maart en zondag 12 maart 2017 in:
De Tuinmarkthallen,
Gemertseweg 9a,
5427 ET  BOEKEL.
 
De entree bedraagt € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. De show begint zaterdagmiddag rond 13.00 uur tot 17.00 uur en zondag vanaf 09.30 uur tot ca. 17.00 uur
 
Info voor deelnemers:
 
Inschrijving dieren: GESLOTEN
U kunt inschrijven via de website : www.alpaca-benelux.com onder Mijn Account. De inschrijving opent op 9 januari 2017 en zal sluiten op 23 januari 2017 of indien het maximum aantal dieren van 250 is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren en maximaal 3 boxen ingeschreven worden. Wie het eerst komt, wie het eerst maaltAlle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy. De informatie uit het registratiesysteem dient overeen te komen met de informatie die u opgeeft bij deelname aan de show. 
 
Progeny: 
U kunt voor de nakomelingenklasse inschrijven via de website. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders.
De hengst en/of merrie  kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. Let op: Inschrijving voor een team, raadpleeg instructie op de website (Mijn Account). Deelname aan de nakomelingenklasse is gratis!
 
Programma zaterdag 11 maart:
 
Aanleveren dieren:
De dieren kunnen aangeleverd worden tussen 08.00 en 11.00 uur.
Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij het opgeven van uw dieren dient u de kleur op te geven zoals vermeld in het registratiesysteem
 
Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Zorg dat het chipnummer overeen komt met het nummer in het registratiesysteem en op de gezondheidsverklaring. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controlerenLet op: laat checken of de chipnummers nog aanwezig zijn en of de nummers kloppen met de gezondheidsverklaringIndien dit bij aankomst niet het geval blijkt te zijn kan het betreffende dier niet meedoen aan de show.
 
 
Stands:
Wilt u uw producten onder de aandacht van het publiek brengen? Dan kunt u een tafel huren met een afmeting van 2 x 1 m. voor € 25,00 of heeft u zelf een stand dan kunt u ook vloeroppervlakte huren ter grootte van 5 m2. De prijs hiervoor bedraagt € 50,00.
Inrichten kan op zaterdagmorgen tussen 08.00 en 11.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met sponsoring@alpaca-benelux.com
 
Aanvang show:  13.00 uur op zaterdag en 09.30 uur op zondag
 
Veiling dekking
 
Klik hier voor deelnemende hengsten!
 
 
Prijsuitreiking en benoeming kampioenen : zondag 12 maart ca. 17.00 uur
 
(programma is onder voorbehoud)
 
Boxen:
Vanwege de strengere eisen die gesteld worden aan Biosecurity moet de organisatie dranghekken inhuren. Een gedeelte van deze kosten zal aan de deelnemers worden doorbelastHet aantal boxen moet u opgeven bij Sponsormogelijkheden onder het inschrijfformulier. Indien u geen boxen reserveert zal de organisatie dit voor u doen en u zodanig factureren. In de Tuinmarkthallen is vloerverwarming en een tweetal grote ventilatoren aanwezig. Aan elke deelnemer zal 1 ventilator ter beschikking worden gesteld
In een box kunnen 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. De organisatie zorgt voor stro in de boxen. U dient zelf voor hooi te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee.
 
Deelname:
De dieren dienen geregistreerd te zijn bij de AAB (ZooEasy).
Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Voor dieren geimporteerd uit het buitenland: zie showreglement.
 
Export:
Indien u meedoet aan een show in een ander land dan waar u woont dient u zorg te dragen voor:
 
1)   Certificaat voor de Intracommunautaire handel.
2)   Kopie van de uitslagen van de bloedmonsters van het laboratorium, alsmede het controle rapport voor tbc opgemaakt door de dierenarts
3)   Vraag een toestemmingsbrief  aan bij het FAVV (Belgen die meedoen in Boekel) om terug te mogen keren naar huis
 
 
Borg:
Bij aankomst zal een borg gevraagd worden van € 50,00. Na afloop van de show vragen wij u vriendelijk zelf uw box op te ruimen. Hierna zal de borg worden terugbetaald.
 
Tarieven:
Onderstaand vindt u een overzicht van de tarieven (incl. btw) voor deelname shows:
 
Inschrijving per dier:                  € 30,00
Huur box:                                     € 45,00
 
Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen
 
Verblijf:
Er zijn diverse hotels in de omgeving van Boekel. Voor info: klik hier
 
Jury: Paul Garland

Sponsoren

Hartelijk dank aan onze sponsoren:

High Meadow Farm          -  Goud Sponsor

Alpaca Weelde                  -  Beeld- en Geluid Sponsor

Alpacafarm Carpe Diem  -  Colour Champion Huacaya White Sponsor

Alpaca-World-Brielle         - Colour Champion Huacaya Brown Sponsor

Alpaca Osli                         - Sponsor Grand Champion Huacaya Trophy

Westhoek Safari                 - Sponsor Best of Suri Trophy

Lubosch Land                    - Sponsor Champion Progeny Huacaya Male Trophy

Alpacafarm Liempde        - Sponsor First Rozettes

Uiteraard danken wij ook al onze adverteerders, standhouders en overige sponsoren!

Kies uw taal / choose your language / Choisissez votre langue