Alpacashow Assen

Deze vindt plaats op 15 april 2018 in Sunrise StablesBaggelhuizen 2, 9405 VD Assen.

Informatie voor bezoekers:

Bezoekers zijn welkom vanaf 09:00 uur tot 17:00 uur. De toegang bedraagt € 4,00 (kinderen < 12 jaar gratis toegang). Hiervoor kan zowel de show als de markt Wollig Landleven worden bezocht. Het programmaboekje met show catalogus worden gratis verstrekt aan belangstellenden. Voor de bezoekers is er ook een loterij waar diverse mooie prijzen gewonnen kunnen worden! De prijzen worden u aangeboden door de deelnemers van de show. Bezoek de stand in de manegehal om uw lootjes te kopen. De opbrengsten van de loterij gaan naar onze vereniging, zodat wij volgend jaar weer een mooie show kunnen organiseren. 

Informatie voor standhouders:

Alle stands gerelateerd aan alpaca benodigdheden, weidetechniek etc. kunnen via sponsoring@alpaca-benelux.com een tafel reserveren van ca. 2.40 x 0.80 m. U kunt tot twee aaneengesloten tafels reserveren. Als u alleen een grondplaats wenst, reserveert u ook gewoon een tafel en bel dan met Kevin Hamstra, tel. +31 (0)6 57747945 (halindeling). Alleen deze stand worden binnen in de manegehal geplaatst. Er is binnen zeer beperkt plaats dus reserveer tijdig.

Tip: als hoofdsponsor heeft u uw boxen én tafel op een prominente plaats aan de showring met plaats voor uw promotiemateriaal!

Alle andere kramen (inclusief wol, wolverwerking, kleding, huid- en wolproducten) worden buiten op de Wollig Landleven markt geplaatst en kunnen rechtstreeks bij Wollig Landleven reserveren. 

Alpacashow:

Tijdens de alpacashow worden alpaca's uit Nederland, maar ook uit het buitenland gekeurd door een jurylid. In diverse ronden werken we toe naar kleurkampioenen en de uiteindelijke Grand Champion van deze show. Daarnaast is er de Nakomelingen klasse. Hierin zullen hengsten en merries worden gekeurd op hun nageslacht. 

Voor kinderen van 6-12 jaar oud is er een Junior Handler klasse. Kinderen kunnen hieraan meedoen en zullen op dezelfde manier worden gejureerd als de volwassen klasse. Dit is één ronde. 

Programma (onder voorbehoud):

Zaterdag 14 april 2018
16:00 - 18:00 aanlevering dieren binnenland en buitenland (tevens is het mogelijk om stands / tafels op te bouwen)
19:00 - 22:00 fokkers diner met veiling

Zondag 15 april 2018
06:00 - 08:00 aanlevering dieren binnenland
09:00 - 17:00 Alpacashow in Manege Sunrise Stables
10:30 - 17:00 Wollig Landleven markt op buitenterrein naast Sunrise Stables
13:00 - 13:30 Junior Handler competitie
16:00 - 16:30 Nakomelingen Klasse
16:30 - 17:00 Bekendmaking Grand Champion

Markt Wollig Landleven en workshops:

Wollig Landleven organiseert themamarkten met alles op het gebied van wol. Wolproducten, ontwerpen, workshops, breien, haken en nog veel meer. Door Wollig Landleven wordt tijdens de alpacashow een gezellige markt georganiseerd en er worden diverse workshops gegeven. Informatie over de workshops volgt binnenkort.

Zie ondertussen hun eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/WolligLandleven/ en website www.wolliglandleven.nl

Hier kunt u tevens een kraam reserveren. 

Aanmelding dieren:

U kunt inschrijven via de website : www.alpaca-benelux.com onder Mijn Account. De inschrijving opent op 4 februari 2018 en zal sluiten op 25 februari 2018 of indien het maximum aantal dieren van 160 is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Alleen bj de AAB volledig geregistreerde dieren kunnen meedoen. Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren en maximaal 3 boxen worden geboekt. Om de deelname met Suri dieren te stimuleren, worden deze hierin niet meegeteld. Los van de Huacaya's mag u dus ook nog maximaal 7 Suri's aanmelden. Deze kunt u via mail doorgeven aan: show@alpaca-benelux.com

Aanmelding Nakomelingen Klasse:

U kunt voor de Nakomelingen Klasse inschrijven via de website. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders.

De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. Let op: inschrijving voor een team, raadpleeg de instructie op de website (Mijn Account).

Aanmelding Junior Handler:

Aanmelding kan via de site bij de 'extra mogelijkheden' en op de zondag bij de stand van het secretariaat tot 11.00 uur.  De dieren die meedoen aan de Junior Handler moeten ook deelnemen aan de show.

Deelname:

De dieren dienen geregistreerd te zijn bij de AAB.

Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Neemt u voorafgaande aan één van bovengenoemde shows deel aan een show elders, en is de tussenliggende tijd korter dan 30 dagen, dan kunt u niet met hetzelfde showteam meedoen!  Dit is een regel gesteld door de overheid en is vermeld op de gezondheidsverklaring, waaraan men zich strikt dient te houden. Voor geïmporteerde dieren verwijzen wij naar het showreglement

Deelname vanuit België:

Vanwege de NVWA controle en afstempeling van de exportpapieren worden buitenlandse deelnemers verzocht hun dieren op zaterdagmiddag aan te leveren tussen 16:00 en 18:00 uur. 

Indien u meedoet aan een show in een ander land dan waar u woont dient u zorg te dragen voor:

1)   Certificaat voor de Intracommunautaire handel.

2)   Kopie van de uitslagen van de bloedmonsters van het laboratorium, alsmede het controle rapport voor tbc opgemaakt door de dierenarts

3)   Vraag een toestemmingsbrief aan bij NVWA (NL-ers die meedoen aan een show in Belgie) of FAVV (Belgen die meedoen aan een show in NL) om terug te mogen keren naar huis

Fokkers diner:

Zaterdagavond is er van 19.00 tot 22.00 uur een fokkers diner in het Van der Valk hotel in Assen. Er is een aparte zaal gereserveerd zodat we een eigen besloten plek hebben. Aanmelden voor het diner kunt u doen via de inschrijfpagina, onderaan bij Extra Mogelijkheden.  U kunt zich niet aanmelden voor het diner bij hotel Van der Valk zelf!
Het buffet bestaat uit een soep vooraf. Daarna diverse warme en koude gerechten, een dessertbuffet en koffie als afsluiter. Consumpties zijn inclusief. Geef a.u.b. bij het inschrijven aan of er nog speciale wensen zijn (bijvoorbeeld vegetarisch). Dan houden we daar rekening mee. Alvast bedankt!

U dient zelf de overnachting te regelen, niet omdat we daar geen zin in hebben, maar omdat dit u geld kan besparen. Aangezien het fokkers diner in het Van der Valk hotel is, raden wij deze wel aan als overnachtingslocatie. U kunt een kamer het voordeligst online bij Van der Valk Hotels boeken via https://www.hotelassen.nl/kamers/  

Aanleveren dieren:

Dieren kunnen zaterdag 14 april 2018 tussen 16:00 en 18:00 uur en zondag 15 april 2018 tussen 06:30 en 08:00 worden aangeleverd. Er is een dierenarts aanwezig die een gezondheidscontrole zal uitvoeren. U dient alle documenten bij aankomst te overhandigen: de gezondheidsverklaring en eventuele exportdocumenten. Buitenlandse deelnemers dienen de dieren aan te leveren op 14 april tussen 16:00 en 18:00 uur! Bij aankomst vindt er slechts op verzoek van de fokker een kleurcontrole plaats. Alle dieren moeten aanwezig zijn gedurende de show tot en met het einde van de show. Let op: laat checken of de chipnummers nog aanwezig zijn en of de nummers kloppen met de gezondheidsverklaringIndien dit bij aankomst niet het geval blijkt te zijn kan het betreffende dier niet meedoen aan de show.

Boxen:

U dient zelf aan te geven hoeveel boxen u wilt reserveren met een minimum van 1 box en een maximum van 3. Het aantal boxen kunt u opgeven bij Sponsormogelijkheden onderaan het inschrijfformulier. Indien u geen boxen reserveert zal de organisatie dit voor u doen en u zodanig factureren. 

Vanwege de strenge eisen die gesteld worden aan Biosecurity zal de organisatie voldoende ruimte inplannen tussen de boxen. Dit houdt in dat er slechts een maximaal aantal boxen opgebouwd kunnen worden. Elke deelnemer kan daarom maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u een dekhengst inschrijft!

In een box kunnen 4 jonge dieren en 3 volwassen dieren. U dient zelf voor hooi en waterbakken te zorgen. De organisatie zorgt voor ongehakseld tarwestro in de boxen als grondbedekking. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. 

Ventilatoren:

De organisatie stelt per fokker een ventilator ter beschikking. Het is niet toegestaan om deze zelf mee te nemen in verband met de veiligheid en capaciteit van het stroomnetwerk. 

Tarieven:

Onderstaand vindt u een overzicht van de tarieven (incl. btw) voor deelname shows:

Inschrijving per dier:             € 25,00
Huur box :                            € 45,00 
Inschrijving progeny team    gratis
Inschrijving Junior Handler   gratis
Deelname fokkers diner       € 32,50 (kinderen  € 16,50)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen.

Jury: Barbara Hetherington

 

Wilt u meer weten over Barbara? Klik dan hier voor haar CV.

Sponsoring:

Zonder sponsoring zal het steeds moeilijker worden om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. De showcommissie, samen met de showteamsdoet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Wij danken hierbij de sponsoren die inmiddels voor een sponsorpakket hebben ingeschreven!

Hoofd Sponsor Alpacashow Assen 2018 High Meadow Farm
Kleurkampioen Black Sponsor Assen 2018 Alpacafarm Tienda Molino
Kleurkampioen Fawn Sponsor Assen 2018 Alpacamundo
Kleurkampioen Grey Sponsor Assen 2018 Alpaca-Osli
Kleurkampioen Brown Sponsor Assen 2018 Alpaca Flanders
Best of Suri Weshoek Safari
   
First Rozette Sponsor Alpacafarm Liempde

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden via de website vóór 1 maart 2018. En uiteraard dank aan de sponsoren die inmiddels een advertentie, banner op de website of spandoek hebben geboekt!

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. De laatste versie van het showreglement vindt u op de website: www.alpaca-benelux.com / Alpacashows onder het kopje Downloads. Lees dit aandachtig door!

Kies uw taal / choose your language / Choisissez votre langue