ALPACASHOW KRONENBERG (NL): JUBILEUMSHOW 2024

Deze bijzondere voorjaarsshow ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Alpaca Association Benelux (AAB) vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 maart a.s. in De Peelbergen Equestrian Centre, Travers 5 (navigatiesysteem Peelstraat), 5976 PL te Kronenberg (NL).

Hieronder volgt onder voorbehoud alvast wat nadere informatie omtrent de show.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informatie voor deelnemers:

De inschrijving voor deze haltershow opent op zondag 4 februari 2024 en sluit op zondag 18 februari 2024 of eerder indien het maximum aantal van 275 dieren is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden en mogen er maximaal 3 boxen worden gereserveerd. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy en op de eerste showdag minimaal 6 maanden oud te zijn.

Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Controleer vóór inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (deze is eventueel te bestellen in de AAB-shop op het LEDENPORTAAL). LET OP: alpaca’s in de kleuren ‘roan’ en ‘harlequin grey’ dienen sinds vorig jaar ook als zodanig geregistreerd te worden, aangezien deze gejureerd worden in de kleurgroep ‘grijs’ op de show (en niet bij ‘multi’)!

 

Nakomelingenklasse:

Het is mogelijk om gratis in te schrijven voor de nakomelingenklasse. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders.

De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. U kunt de nakomelingen voor de nakomelingenklasse gratis inschrijven via het LedenPortaal. Alleen de nakomelingen moeten op de show aanwezig zijn.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Nederlandse leden. Let op: heeft u recentelijk nog alpaca’s geregistreerd zonder bekende en/of onweerlegbaar controleerbare herkomst, dan zijn zij in beginsel geregistreerd zonder afstamming en met prefix UBR. Als eigenaar bent u uitgesloten van deelname aan de show gedurende een periode van 24 maanden! Dit geldt dan voor de gehele kudde.

Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden op de eerste dag van de keuring. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

Junior Handler:

De jeugd heeft de toekomst. Daarom organiseren wij op zondag 17 maart een Junior Handlerklasse. Kinderen kunnen dan laten zien hoe begaan ze al met de alpaca’s zijn. Ze brengen de dieren, al dan niet onder begeleiding, voor in de ring. Maar let op: ook hun kennis over alpaca’s zal worden getest. Deelname is gratis en opgeven kan via het LedenPortaal. Het doel is vooral een leerzame en Junior Handler.

Jury:

De show wordt gejureerd door Shane Carey, afkomstig uit Australië. Sinds 2011 is hij geregistreerd keurmeester bij de Australian Alpaca Association. De grote BAS National Show in UK staat dit jaar ook in zijn agenda. Meer informatie over Shane Carey volgt binnenkort hier op onze website en later in het programmamagazine.

Aanvullende informatie voor onze deelnemers is te lezen in het document

Aankondiging Alpaca Jubileumshow Kronenberg 2024

en later (richting showdatum) in de “Deelnemersbrief”.

Vanzelfsprekend zijn ál onze leden van harte welkom als bezoeker aan deze jubileumshow. We hebben willen namelijk graag ál onze leden betrekken bij de jubileumactiviteiten en hebben dan ook voor iedereen een verrassing.

Verder is het voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de workshop DNA en kleurcodering. Hiervoor zal een aparte activiteit aangemaakt worden.

Informatie voor onze Belgische leden

Aan de Nederlandse voorjaarsshow zal het voor Belgische leden helaas niet mogelijk zijn om deel te nemen. Op zondag 7 april zal er in België in Weelde een voorjaarsshow georganiseerd worden voor Belgische leden. Tevens zal er dit najaar opnieuw een Belgische najaarsshow georganiseerd worden in de regio Waregem.

Vanzelfsprekend zijn ál onze leden, dus ook onze Belgische leden, van harte welkom als bezoeker aan deze jubileumshow. We hebben willen namelijk graag ál onze leden betrekken bij de jubileumactiviteiten en hebben dan ook voor iedereen een verrassing.

Verder is het voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor de workshop DNA en kleurcodering. Hiervoor zal een aparte activiteit aangemaakt worden.

Informatie voor bezoekers:

Er zullen ca. 275 alpaca’s gekeurd worden in De Peelbergen Equestrian Centre, Travers 5 (navigatiesysteem Peelstraat), 5976 PL te Kronenberg (NL) door een internationale keurmeester. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier.

De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s, elk met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Op zaterdag komen de suri’s aan de beurt en alle huacaya merries. Op zondag verschijnen alle huacaya hengsten in de ring. Uit elk groepje wordt een prijswinnaar gekozen. Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal de keurmeester na alle keuringen uit de kleurkampioenen op zaterdag een Champion Female en Reserve Champion Female kiezen en op zondag een Champion Male en een Reserve Champion Male. Uiteindelijk wordt op zondagmiddag de Grand Champion of the Show uitgekozen. Deze is op dat moment de allerbeste alpaca van de show.

Naast de alpacakeuring zullen we dit jaar veel aandacht besteden aan allerlei randactiviteiten voor jong en oud. Zo zal er een kleine braderie gehouden worden, met afwisselende kraampjes, waaronder ook kraampjes met alpaca-gerelateerde producten. U kunt zien hoe alpacawol gesponnen wordt en wat er onder meer van wol gemaakt kan worden. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Zo is er een o.a. een speurtocht, de mogelijkheid om te kleuren, een springkussen en kunnen ze geschminkt worden. Voor jong en oud is er vanalles te beleven.

Honden zijn NIET toegestaan op de show.

Voor aanvullende informatie omtrent de show kunt u onze Showcommissie mailen.

Informatie voor standhouders:

De Alpaca Association Benelux biedt standhouders en fokkers de mogelijkheid om zich tijdens onze show te presenteren. Er zal een kleine braderie georganiseerd worden waarbij het mogelijk is om vloeroppervlakte (ca. 12m2) voor €50 of vloeroppervlakte met een marktkraampje voor €75 te reserveren. Twee dagen voor één prijs!

Leden van de AAB kunnen deze stand reserveren via het LedenPortaal (van 4 t/m 18 februari a.s.). Niet-leden kunnen voor meer informatie een mailtje sturen naar de sponsorcommissie van onze show: MAIL ONS!

Fokkers kunnen via een mailtje naar onze sponsorcommissieaangeven als zij een reclamezuil of stand tussen de dierboxen willen reserveren.

Tijdens deze speciale Jubileumshow is het ook mogelijk om een plek te bieden aan grote standhouders (zoals toeleveranciers, mini-tractoren, hekwerken, etc). Dit betreft vloeroppervlakte van ca. 30m2 in combinatie met een paginagrote advertentie (op A4-formaat) in ons full-colour programmamagazine. Stuur voor meer informatie een mail naar onze sponsorcommissie. U ontvangt dan meer informatie van ons omtrent de sponsormogelijkheden.

Er mogen géén etens- en drinkenswaren worden aangeboden in de stands.

Opbouwen kan op vrijdagmiddag van 15:00-16:30u of op zaterdagochtend van 7:30-9:00u.
Meer informatie volgt richting de show.

Sponsoring:

Om het mogelijk te maken ook in de toekomst alpacashows te blijven organiseren zijn er diverse sponsormogelijkheden, denk hierbij aan een mooie advertentie in het kleurrijke programmamagazine, speciaal voor deze gelegenheid opgemaakt op A4-formaat. Of zichtbaarheid op de grote spandoeken door het sponsoren van bijv. een kleurkampioenschap (deze keer mogelijk om apart de kleuren te sponsoren voor males en females) en op de beeldschermen bij De Peelbergen.

Ook externe adverteerders zijn natuurlijk van harte welkom om zich in ons programmamagazine te promoten. Stuur even een mailtje voor de mogelijkheden naar de sponsorcommissievan onze show!

De Showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden én voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 20 februari 2024.

VERBLIJF:

Parkhotel Horst
Tienrayseweg 2
5961 NL HORST
(077) 397 6000

Onze deelnemers en overige leden kunnen met korting boeken middels de link die genoemd staat in het volgende document:

Aankondiging Alpaca Jubileumshow Kronenberg 2024

In dit hotel zal ook ons fokkersdiner plaatsvinden op zaterdagavond 16 maart.
U kunt hiervoor reserveren via het LedenPortaal > Inschrijven Activiteiten.

DEKGELDVEILING:

Dekkingen van de volgende hengsten komen beschikbaar voor de dekgeldveiling.

AdP Zoran – Alpaca De Parel (White)
VekoFarm Avatar – Dutch Highline Alpacas (Ligth Brown)
AA Alpacino – Alpaca Krimpenerwaard (Silver Grey)
NZ Summerhill Leopard Fire Dragon – Alpaca Weelde (Multi – Leopard Appaloosa)

Wij danken deze fokkers hartelijk voor het beschikbaar stellen van hun hengsten!

Sponsormogelijkheden

Nieuwsberichten

Sponsors