Alpaca Najaarsshow Deurne 2022: Fleece- én Haltershow

Dit najaar hebben we de AAB-krachten gebundeld en ervoor gekozen om de najaarsshow voor Nederlandse leden te combineren met een Fleeceshow voor álle leden en een Algemene LedenVergadering met ledendiner voor álle leden in the Green Valley Estate in het Nederlandse Deurne.

Fleeceshow

We starten met de Fleeceshow:

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september 2022 zal er voor alle leden van de AAB een Fleeceshow worden georganiseerd bij de Green Valley Estate in Deurne. Deze is niet voor publiek toegankelijk. De uitslag wordt voor aanvang van het ledendiner op zaterdagavond 17 december a.s. bekend gemaakt. In totaal kunnen er 120 vachten deelnemen aan de keuring, die gedaan zal worden door jurylid Tim Hey (UK).  

De inschrijvingen voor deze fleeceshow gaan open op 6 november 2022 tot en met 20 november 2022 (tenzij het maximale aantal vachten op een eerdere datum al is bereikt). Per deelnemer mogen er 7 vachten ingeschreven worden.

Aanleveren van de vachten kan tussen 1 december en 12 december a.s. bij uw verzamelpunt in Nederland of in België (let op: vachten moeten dus op 12 december binnen zijn op het betreffende verzamelpunt!).  

Verzamelpunten:

Voor België:

Jan Dries,
Alpaca Weelde,
Hegge 28,
2381 Weelde
info@alpacaweelde.be

Voor Nederland:
Robert Bevers,
Mon Rêve,
Midden Peelweg 24,
5966 RE America (L)
groenveld-tervueren@planet.nl
 

De prijs per ingezonden vacht bedraagt: € 30,00 (incl. btw). Nadat de inschrijvingen zijn gesloten ontvangt u een factuur voor uw deelname.

Ook bij deze fleeceshow zal Art of Fibre (Paul Valleley) ter plaatse fleecemonsters analyseren, het resultaat wordt bij het beoordelingsformulier gevoegd.

LET OP: DE FLEECES DIENEN VERPAKT TE WORDEN IN DE VEREISTE (UNIFORME) VERPAKKINGSVLIEZEN MET 2 POSTBODE ELASTIEKEN OM DE UITEINDEN.‘ Dus géén andere touwtjes, draadjes, etc. eromheen doen! Op de vliezen dienen alleen stickers met het AAB-registratienummer van het dier geplakt te worden. Er mogen dus géén farmnamen of diernamen op vermeld worden!

De verpakkingsvliezen zijn verkrijgbaar via de AAB shop (LedenPortaal) en kunnen nog uiterlijk tot en met 20 november a.s. nabesteld worden. Vachten die niet worden aangeleverd in de nieuwe verpakkingsvliezen worden uitgesloten van deelname aan de show.
 

Zie ook:

voor uitgebreide instructie over het verpakken van de showfleeces, voor skirting en voor bestelling van de verpakkingsvliezen.

en:

voor het nabestellen van de verpakkingsvliezen.

Haltershow

Op zondag vervolgen we ons weekend met de Haltershow:

Op zondag 18 december 2022 vindt onze Alpaca Najaarsshow plaats bij The Green Valley Estate, Bruggenseweg 11a, 5752 SC Deurne. De keuring vangt aan rond 10:00 uur en zal eindigen omstreeks 17.00 uur. Het voortijdig verlaten van de show is niet toegestaan. Deelname aan deze show is alleen mogelijk voor Nederlandse leden. De deelnemende alpaca’s aan de haltershow zullen gekeurd worden door jurylid Tim Hey (UK).

Er kunnen maximaal 140 alpaca’s deelnemen aan de show. Elke fokker kan maximaal 7 dieren inschrijven en maximaal 3 boxen reserveren.
De prijs per ingeschreven alpaca bedraagt: € 30,00 (incl. btw). De prijs per gereserveerde box bedraagt eveneens € 30,00 (incl, btw). Nadat de inschrijvingen zijn gesloten ontvangt u een factuur voor uw deelname.

Lees het showreglement GOED door voordat u uw dieren inschrijft en voordat u deelneemt aan de show.

Zorg ervoor dat de JUISTE KLEUR van uw dieren (zie bijlage 3 van het showreglement: AAB kleurenprotocol) in ZooEasy geregistreerd staat alvorens uw dieren voor de show in te schrijven (wacht de verwerking van uw eventuele mutatie af, alvorens in te schrijven!). Wij hanteren tijdens de show de AAB en/of ARI kleurenkaart.

Mocht u (nog) niet in het bezit zijn van een kleurenkaart, dan kunt u deze bestellen in de AAB-Shop op het LedenPortaal.

Sponsormogelijkheden

Nieuwsberichten

Sponsors