ALPACASHOW DEURNE (NL): VOORJAARSSHOW 2023

Deze voorjaarsshow vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart a.s. in de The Green Valley Estate, Bruggenseweg 11a, 5752 SC Deurne.

Hieronder volgt onder voorbehoud alvast wat nadere informatie omtrent de show.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informatie voor deelnemers:

De inschrijving voor zowel de fleeceshow als voor de haltershow opent op zondag 5 februari 2023 en sluit op zondag 19 februari 2023 of eerder indien het maximum aantal van 250 dieren! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden en mogen er maximaal 3 boxen worden gereserveerd. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy en op de eerste showdag minimaal 6 maanden oud te zijn.

Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Controleer voor inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (deze is eventueel te bestellen in de AAB-shop op het LEDENPORTAAL). LET OP: alpaca’s in de kleuren ‘roan’ en ‘harlequin grey’ dienen vanaf nu ook als zodanig geregistreerd te worden, aangezien deze gejureerd worden in de kleurgroep ‘grijs’ op de show (en niet bij ‘multi’)!

 

Nakomelingenklasse:

Het is mogelijk om gratis in te schrijven voor de nakomelingenklasse. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders.

De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. U kunt de nakomelingen voor de nakomelingenklasse gratis inschrijven via het LedenPortaal. Alleen de nakomelingen moeten op de show aanwezig zijn.

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag van 8:00 tot uiterlijk 10.00 uur (iedereen dient vóór 10.00 uur binnen te zijn; hierover volgt nog een infobrief voor de deelnemers). De kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die bij u thuis de dieren komt controleren en de gezondheidsverklaring komt ondertekenen tevens controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier en laat de verklaring voorzien van een stempel! Indien de chip niet meer aanwezig is, laat dan direct volgens het AAB-protocol een nieuwe chip plaatsen, plak de bijbehorende sticker op de gezondheidsverklaring met een paraaf van de dierenarts, scan het formulier en mail dit naar onze Showcommissie. De originele gezondheidsverklaring dient voorzien te zijn van een stempel van de betreffende dierenartsenpraktijk. De gezondheidsverklaring mag bij binnenkomst maximaal 5 dagen oud zijn. Alpaca’s zonder chip worden NIET toegelaten tot de show.

Voor de nacht van 18 op 19 maart is beveiliging aanwezig, maar deelname is volledig op eigen risico.

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij uw inschrijvingen (de 1e box wordt standaard toegekend). In een box kunnen maximaal 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. In sommige gevallen dient een dekhengst in een aparte box geplaatst te worden. U kent uw
dieren zelf het beste, houd hier rekening mee. Controleer al uw inschrijvingen nog eens goed onder Mijn Inschrijvingen in het LedenPortaal.

De organisatie zorgt voor ondergrond en stro in de boxen. U dient zelf voor hooi en voer te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf schone emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt door de organisatie 1 ventilator ter beschikking gesteld en opgehangen. Er zijn geen extra ventilatoren bij te huren en eigen ventilatoren zijn niet toegestaan. Na afloop dient elke deelnemer zijn boxen leeg te ruimen en de ventilator in te leveren.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Nederlandse leden. Let op: heeft u recentelijk nog alpaca’s geregistreerd zonder bekende en/of onweerlegbaar controleerbare herkomst, dan zijn zij in beginsel geregistreerd zonder afstamming en met prefix UBR. Als eigenaar bent u uitgesloten van deelname aan de show gedurende een periode van 24 maanden! Dit geldt dan voor de gehele kudde.

Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden op de eerste dag van de keuring. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

De jeugd heeft de toekomst. Daarom organiseren wij op zondag 19 maart een Junior Handlerklasse. Kinderen kunnen dan laten zien hoe begaan ze al met de alpaca’s zijn. Ze brengen de dieren, al dan niet onder begeleiding, voor in de ring. Maar let op: ook hun kennis over alpaca’s zal worden getest. Deelname is gratis en opgeven kan via het LedenPortaal. Het doel is vooral een leerzame en Junior Handler.

Tarieven:

Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven voor deelname aan de shows:

Inschrijving per dier (max 7 dieren)€ 30,00
Huur box (max 3 boxen)€ 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren kan de inschrijving niet meer geannuleerd worden en zult u een factuur ontvangen.

Jury:

De show wordt gejureerd door Jenny Jackson en haar echtgenoot George, afkomstig uit Australië. Sinds 1995 is ze geregistreerd keurmeester bij de Australian Alpaca Association. Ze heeft al vele grote shows mogen jureren. Ook de grote voorjaarshow in Ilshofen (D) staat dit jaar in haar agenda.

 

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. Lees daarom vóór deelname aan de show het showreglement nog eens goed door!

Informatie voor Belgische deelnemers

Aan de Nederlandse voorjaarsshow zal het voor Belgische leden ook dit jaar niet mogelijk zijn om deel te nemen. Op zondag 2 april zal er in België in Weelde een voorjaarsshow georganiseerd worden voor Belgische leden. Tevens zal er op zondag 26 november 2023 een Belgische najaarsshow georganiseerd worden in Waregem.

Informatie voor bezoekers:

Publiek is van harte welkom op zaterdag vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur. De entree voor toegang tot de showhal bedraagt € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Wat houdt een Alpacashow in?
Er zullen ca. 250 alpaca’s in THE GREEN VALLEY ESTATE gekeurd worden door een internationale keurmeester. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s, elk met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Op zaterdag komen alle merries aan de beurt en op zondag alle hengsten. Uit het groepje wordt een prijswinnaar gekozen. Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal er door de keurmeester na alle keuringen uit de kleurkampioenen op zaterdag een Champion Female en Reserve Champion Female kiezen en op zondag een Champion Male en een Reserve Champion Male. Uiteindelijk wordt de Grand Champion of the Show uitgekozen. Deze is op dat moment de allerbeste alpaca van de show.

Voor aanvullende informatie omtrent de show kunt u onze Showcommissie mailen.

Informatie voor standhouders:

De Alpaca Association Benelux biedt weer de mogelijkheid voor standhouders en fokkers om vloerruimte (ca 2,5m x 2,5m) cq een stand te reserveren. Vanwege de grote belangstelling qua aanmelding dieren is door gebrek aan ruimte ook dit voorjaar weinig ruimte voor standhouders.

Voor standhouders en fokkers met een reclamezuil wordt alleen vloeroppervlakte gefaciliteerd buiten de keuringshal in bijvoorbeeld de gang of kantine. Deze is voor leden van de AAB te boeken via het LedenPortaal onder het kopje ‘Sponsoring’. De gereserveerde vloeroppervlakte zal dus NIET tussen de alpacaboxen gelegen zijn en er mogen GÉÉN etenswaren en dranken worden aangeboden. Opbouwen kan op zaterdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur.

Om het mogelijk te maken ook in de toekomst alpacashows te blijven organiseren zijn er diverse sponsormogelijkheden, denk hierbij aan een mooie advertentie in het kleurrijke programmaboekje. Of zichtbaarheid op de twee grote spandoeken door het sponsoren van bijv. een kleurkampioenschap. De Showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 27 februari 2023.

 

Niet-leden van de AAB kunnen hun sponsoring of reservering stand/vloeroppervlakte aanvragen rechtstreeks onder de showinformatie (hieronder doorscrollen naar beneden).
 

Hartelijk dank aan onze sponsoren:

Hoofdsponsor:

Grand Champion Huacaya:
Sponsor Colour Champion White: Alpaca Tumulus
Sponsor Colour Champion Lights: Lubosch Land Alpacafarm
Sponsor Colour Champion Fawn: Alpaca VekoFarm
Sponsor Colour Champion Brown: Dutch Highline Alpacas
Sponsor Colour Champion Black: Alpacafarm Tienda Molino
Sponsor Colour Champion Grey: Alpaca-Osli
Sponsor Colour Champion Multi: Legendary Alpacas
 

Mogelijkheden overnachten Deurne:

FLETCHER KLOOSTERHOTEL WILLIBRORDHAEGHE
Vlierdenseweg 109
5753 AC Deurne

BOETIEK HOTEL PLEIN 5
Markt 5
5751 BE Deurne

BEST WESTERNHOTEL NOBIS ASTEN
Nobisweg 1
5721 VA Asten

Het fokkersbuffet op zaterdag 18 maart a.s. zal aansluitend aan de eerste keuringsdag (om 18:00 uur) plaatsvinden in het sportcafé bij The Green Valley Estate (tevens onze showlocatie). De kosten voor het buffet (inclusief drinken) bedragen €39,50 voor volwassenen en €15 voor kinderen tot 12 jaar. S.v.p. aanmelden via het LedenPortaal.

DEKGELDVEILING:

Dekkingen van de volgende hengsten komen beschikbaar voor de dekgeldveiling.

Quality Line Ghost van Quality Line Alpacas (wit)
Tienda Molino Loxely van Tienda Moliho Alpacas (zwart)
RF Ayers Rock van Alpacas of River Forelands (med. fawn)

Wij danken de fokkers hartelijk voor het beschikbaar stellen van hun hengsten.

Sponsormogelijkheden

Nieuwsberichten

Sponsors