ALPACASHOW WEELDE (B): VOORJAARSSHOW 2023

Deze voorjaarsshow voor onze Belgische leden vindt plaats op zondag 2 april a.s. in

het Weelde-Depot (vroegere NAVO-hallen), Geeneinde 54 te Weelde (B).

Hieronder volgt onder voorbehoud alvast wat nadere informatie omtrent de show.

Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Elke deelnemer kan maximaal 7 dieren aanmelden en maximaal 3 boxen reserveren. Wilt u nog extra suri’s inschrijven, dan is dat mogelijk van een maximum van 7 suri’s; hiervoor kunnen dan ook maximaal 3 boxen gereserveerd worden. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken en heeft u in het LedenPortaal reeds het maximum van 7 inschrijvingen bereikt? Stuur dan separaat een e-mail naar Communicatie

Controleer voor inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (deze is eventueel te bestellen in de AAB-shop op het LEDENPORTAAL). LET OP: alpaca’s in de kleuren ‘roan’ en ‘harlequin grey’ dienen vanaf nu ook als zodanig geregistreerd te worden, aangezien deze gejureerd worden in de kleurgroep ‘grijs’ op de show (en niet bij ‘multi’)!

 

Nakomelingenklasse:

Het is mogelijk om gratis in te schrijven voor de nakomelingenklasse. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders.

De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. U kunt de nakomelingen voor de nakomelingenklasse gratis inschrijven via het LedenPortaal. Alleen de nakomelingen moeten op de show aanwezig zijn.

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag van 17:00 tot uiterlijk 18.00 uur; hiervoor moet u zich VOORAF PER MAIL aanmelden bij het Showteam. Verder kunt u ook op zondagochtend 2 april tussen 8:00 en 9:00 uur uw dieren aanleveren. Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die bij u thuis de dieren komt controleren en de gezondheidsverklaring komt ondertekenen tevens controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier en laat de verklaring voorzien van een stempel! Indien de chip niet meer aanwezig is, laat dan direct volgens het AAB-protocol een nieuwe chip plaatsen, plak de bijbehorende sticker op de gezondheidsverklaring met een paraaf van de dierenarts, scan het formulier en mail dit naar onze Showcommissie. De originele gezondheidsverklaring dient voorzien te zijn van een stempel van de betreffende dierenartsenpraktijk. De gezondheidsverklaring mag bij binnenkomst maximaal 5 dagen oud zijn. Alpaca’s zonder chip worden NIET toegelaten tot de show.

Voor de nacht van zaterdag 1 april op zondag 2 april is beveiliging aanwezig, maar deelname is volledig op eigen risico.

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij uw inschrijvingen (de 1e box wordt standaard toegekend). In een box kunnen maximaal 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. In sommige gevallen dient een dekhengst in een aparte box geplaatst te worden. U kent uw
dieren zelf het beste, houd hier rekening mee. Controleer al uw inschrijvingen nog eens goed onder Mijn Inschrijvingen in het LedenPortaal.

De organisatie zorgt voor ondergrond en stro in de boxen. U dient zelf voor hooi en voer te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf schone emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt door de organisatie 1 ventilator ter beschikking gesteld en opgehangen. Er zijn geen extra ventilatoren bij te huren en eigen ventilatoren zijn niet toegestaan. Na afloop dient elke deelnemer zijn boxen leeg te ruimen en de ventilator in te leveren.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Belgische leden. Let op: heeft u recentelijk nog alpaca’s geregistreerd zonder bekende en/of onweerlegbaar controleerbare herkomst, dan zijn zij in beginsel geregistreerd zonder afstamming en met prefix UBR. Als eigenaar bent u uitgesloten van deelname aan de show gedurende een periode van 24 maanden! Dit geldt dan voor de gehele kudde.

Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden op de eerste dag van de keuring. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

Tarieven:

Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven voor deelname aan de shows:

Inschrijving per dier (max 7 dieren)€ 30,00
Huur box (max 3 boxen)€ 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren kan de inschrijving niet meer geannuleerd worden en zult u een factuur ontvangen.

Jury:

De show wordt gejureerd door Mary Jo Smith uit de UK.

 

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. Lees daarom vóór deelname aan de show het showreglement nog eens goed door!

Informatie voor Nederlandse deelnemers

Aan de Belgische voorjaarsshow zal het voor Nederlandse leden ook dit jaar niet mogelijk zijn om deel te nemen. Op zaterdag 18 en zondag 19 maart zal er in Nederland in Deurne een voorjaarsshow georganiseerd worden voor Nederlandse leden.

Informatie voor bezoekers:

Publiek is van harte welkom op zondag 2 april vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. De inkom voor toegang tot de showhal bedraagt € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Wat houdt een Alpacashow in?
Er zullen ca. 140 alpaca’s in het Weelde-Depot gekeurd worden door een internationale keurmeester. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s, elk met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Uit elk groepje wordt een prijswinnaar gekozen. Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal er door de keurmeester na alle keuringen uit de kleurkampioenen een Grand Champion of de Show worden gekozen. Deze is op dat moment de allerbeste alpaca van de show. Tevens wordt er nog een Reserve Champion aangewezen.

Voor aanvullende informatie omtrent de show kunt u onze Showcommissie mailen.

Informatie voor standhouders:

De Alpaca Association Benelux biedt weer de mogelijkheid voor standhouders en fokkers om vloerruimte (ca 2,5m x 2,5m) cq een tafel te reserveren. Deze zijn voor leden van de AAB te boeken via het LedenPortaal onder het kopje ‘Sponsoring’. Opbouwen kan op zondagochtend tussen 8.00 en 9.30 uur.

Om het mogelijk te maken ook in de toekomst alpacashows te blijven organiseren zijn er diverse sponsormogelijkheden, denk hierbij aan een mooie advertentie in het kleurrijke programmaboekje. Of zichtbaarheid op de twee grote spandoeken door het sponsoren van bijv. een kleurkampioenschap. De Showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 20 maart 2023.

 

Niet-leden van de AAB kunnen hun sponsoring of reservering stand/vloeroppervlakte aanvragen rechtstreeks onder de showinformatie (hieronder doorscrollen naar beneden).
 

Hartelijk dank aan onze sponsoren:

Hoofdsponsor:

Grand Champion Huacaya:
Sponsor Colour Champion White:
Sponsor Colour Champion Lights:
Sponsor Colour Champion Fawn:
Sponsor Colour Champion Brown:
Sponsor Colour Champion Black:
Sponsor Colour Champion Grey:
Sponsor Colour Champion Multi:
 

Verblijf:

Best Western Plus Turnhout City Hotel
Stationstraat 5
2300 Turnhout
Tel. 003214820202
Email: info@turnhoutcity-hotel.be

DEKGELDVEILING:

Dekkingen van de volgende hengsten komen beschikbaar voor de dekgeldveiling.

ABR Luciano van MB Alpaca’s (wit)
AWS Cosmo van Westhoek Safari (med. fawn)
AWE Illusion van Alpaca Weelde (wit)

Wij danken de fokkers hartelijk voor het beschikbaar stellen van hun hengsten.

Sponsormogelijkheden

Nieuwsberichten

Sponsors