ALPACASHOW DEURNE (NL): NAJAARSSHOW – 18 december 2022
FLEECESHOW ÉN HALTERSHOW

Dit najaar hebben we de AAB-krachten gebundeld en ervoor gekozen om de najaarsshow voor Nederlandse leden te combineren met een Fleeceshow voor álle leden en een Algemene LedenVergadering voor álle leden in het Nederlandse Deurne.

Deze vindt plaats op zondag 18 december a.s. in de The Green Valley Estate, Bruggenseweg 11a, 5752 SC Deurne.

Onderstaand onder voorbehoud alvast wat nadere informatie omtrent de show.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informatie voor bezoekers:

Publiek is welkom op zondag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree voor toegang tot de showhal bedraagt € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Wat houdt een Alpacashow in?
Er zullen ca. 160 alpaca’s in THE GREEN VALLEY ESTATE gekeurd worden door een internationale keurmeester. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s, elk met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Uit het groepje wordt een prijswinnaar gekozen. Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal er door de keurmeester na alle keuringen uit de kleurkampioenen een Grand Champion of the Show worden uitgekozen. Deze is op dat moment de allerbeste alpaca van de show.

Voor aanvullende informatie omtrent de show kunt u onze Showcommissie mailen.

Informatie voor standhouders:

De Alpaca Association Benelux biedt weer de mogelijkheid voor standhouders en fokkers om vloerruimte (ca 5 m2) cq een stand te reserveren. Deze is voor leden van de AAB te boeken via het LedenPortaal onder het kopje ‘Sponsoring’. De gereserveerde vloeroppervlakte zal NIET tussen de alpacaboxen gelegen zijn en er mogen GÉÉN etenswaren en dranken worden aangeboden. Opbouwen kan eventueel al op zaterdag tussen 12:30 en 14:00u of op zondagochtend tussen 7:00 en 8:30u.

Informatie voor deelnemers:

De inschrijving voor zowel de fleeceshow als voor de haltershow opent op zondag 6 november 2022 en sluit op zondag 20 november 2022 of eerder indien het maximum aantal van 160 dieren of 120 vachten is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 vachten en 7 dieren ingeschreven worden en mogen er maximaal 3 boxen worden gereserveerd. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy.

Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Controleer voor inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (deze is eventueel te bestellen in de AAB-shop op het LEDENPORTAAL). LET OP: alpaca’s in de kleuren ‘roan’ en ‘harlequin grey’ dienen vanaf nu ook als zodanig geregistreerd te worden, aangezien deze gejureerd worden in de kleurgroep ‘grijs’ op de show (en niet bij ‘multi’)!

Zie tevens bijlage 3 van het Showreglement voor het AAB kleurenprotocol:
Showreglement AAB

Nakomelingenklasse:

Tijdens deze show zal er geen nakomelingenklasse zijn.

Aanleveren fleeces:

Aanleveren van de vachten kan tussen 1 december en 12 december a.s. bij uw verzamelpunt in Nederland of in België (let op: vachten moeten dus op 12 december binnen zijn op het betreffende verzamelpunt!).

Verzamelpunten:

Voor België:

Jan Dries,
Alpaca Weelde,
Hegge 28,
2381 Weelde
info@alpacaweelde.be

Voor Nederland:
Robert Bevers,
Mon Rêve,
Midden Peelweg 24,
5966 RE America (L)
groenveld-tervueren@planet.nl

De prijs per ingezonden vacht bedraagt: € 30,00 (incl. btw). Nadat de inschrijvingen zijn gesloten ontvangt u een factuur voor uw deelname.

Ook bij deze fleeceshow zal Art of Fibre (Paul Vallely) ter plaatse fleecemonsters analyseren, het resultaat wordt bij het beoordelingsformulier gevoegd.

LET OP: DE FLEECES DIENEN VERPAKT TE WORDEN IN DE VEREISTE (UNIFORME) VERPAKKINGSVLIEZEN MET 2 POSTBODE ELASTIEKEN OM DE UITEINDEN.‘ Dus géén andere touwtjes, draadjes, etc. eromheen doen! Op de vliezen dienen alleen stickers met het AAB-registratienummer van het dier geplakt te worden. Er mogen dus géén farmnamen of diernamen op de fleeces vermeld worden!

De verpakkingsvliezen zijn verkrijgbaar via de AAB shop (LedenPortaal) en kunnen nog uiterlijk tot en met 20 november a.s. nabesteld worden. Vachten die niet worden aangeleverd in de nieuwe verpakkingsvliezen worden uitgesloten van deelname aan de show.
 

Zie ook:

voor uitgebreide instructie over het verpakken van de showfleeces, voor skirting en voor bestelling van de verpakkingsvliezen.

en:

voor het nabestellen van de verpakkingsvliezen.
 

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag 17 december 2022 van 12:30 tot 14:00u en op zondag 18 december van 7:00 tot 8:30u (hierover volgt nog een infobrief voor de deelnemers). Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die bij u thuis de dieren komt controleren en de gezondheidsverklaring komt ondertekenen tevens controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier! Indien niet meer aanwezig, laat dan direct volgens het AAB-protocol een nieuwe chip plaatsen, plak de bijbehorende sticker op de gezondheidsverklaring met een paraaf van de dierenarts, scan het formulier en mail dit naar onze Showcommissie. De originele gezondheidsverklaring dient voorzien te zijn van een stempel van de betreffende dierenartsenpraktijk. Alpaca’s zonder chip worden NIET toegelaten tot de show.

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij uw inschrijvingen. In een box kunnen maximaal 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. De organisatie zorgt voor ondergrond en stro in de boxen. U dient zelf voor hooi en voer te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf schone emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt 1 ventilator ter beschikking gesteld en opgehangen. Er zijn geen extra ventilatoren bij te huren en eigen ventilatoren zijn niet toegestaan. Na afloop dient elke deelnemer zijn boxen leeg te ruimen en de ventilator in te leveren.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Nederlandse leden. Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden op de dag van de keuring. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

Tarieven:

Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven voor deelname aan de shows:

Inschrijving per fleece (max 7 fleeces)€ 30,00
Inschrijving per dier (max 7 dieren)€ 30,00
Huur box (max 3 boxen)€ 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen.

Jury:

De jury die onze alpaca’s tijdens de show in Deurne zal gaan jureren is Tim Hey (BAS judge) uit het Verenigd Koninkrijk. Tim Hey hebben wij al eerder bij onze vereniging mogen verwelkomen op zowel halter- als fleeceshows .

 

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. Lees daarom vóór deelname aan de show het showreglement nog eens goed door!

Informatie voor Belgische deelnemers

De Nederlandse najaarsshow zal dit jaar niet toegankelijk zijn voor Belgische deelnemers. Wij hopen in 2023 weer enkele shows in België te kunnen organiseren.

Mogelijkheden overnachten Deurne:

FLETCHER KLOOSTERHOTEL WILLIBRORDHAEGHE
Vlierdenseweg 109
5753 AC Deurne

BOETIEK HOTEL PLEIN 5
Markt 5
5751 BE Deurne

BEST WESTERNHOTEL NOBIS ASTEN
Nobisweg 1
5721 VA Asten

Het ledendiner op zaterdag 17 december a.s. zal aansluitend aan de Algemene LedenVergadering (ALV) plaatsvinden bij The Green Valley Estate (tevens showlocatie). Nadere informatie volgt.

Dekgeldveiling:

Tijdens de shows zullen er deze keer geen dekkingen geveild worden.
Ten bate van de showorganisatie zal er wel een loterij gehouden worden. Prijzen hiervoor zijn van harte welkom.

 

Sponsoring:

Hartelijk dank aan onze sponsoren:

High Meadow Farm: Hoofdsponsor

Alpacafarm Vorstenbosch: Grand Champion Huacaya
Alpaca America: Sponsor Colour Champion White
Alpaca VekoFarm: Sponsor Colour Champion Fawn
Legendary Alpacas: Sponsor Colour Champion Brown
Dutch Highline Alpacas: Sponsor Colour Champion Black
Alpaca-Osli: Sponsor Colour Champion Grey

Zonder sponsoring is het lastig om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. De Showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 27 november 2022.

 

Niet-leden van de AAB kunnen hun sponsoring of reservering stand/vloeroppervlakte aanvragen rechtstreeks onder de show (doorscrollen naar beneden).

 

 

Nieuwsberichten

Sponsors