ALPACASHOW DEURNE (NL): VOORJAARSSHOW – 19 en 20 maart 2022

Deze vindt plaats op Zaterdag 19 en zondag 20 maart in de The Green Valley Estate, Bruggenseweg 11a, 5752 SC Deurne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informatie voor bezoekers:

Publiek is welkom op zaterdag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag vanaf 09:00 uur tot 17:00 uur. De entree voor toegang tot de showhal bedraagt € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. De show zal primair gericht zijn op onze leden en op de deelnemers aan de show.

Ook voor publiek gelden de RIVM regels die ten tijde van de show van toepassing zijn.

Wat houdt een Alpacashow in?
Er zullen ca. 300 alpaca’s in THE GREEN VALLEY ESTATE gekeurd worden door een internationale keurmeester. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur en per groepje zullen de alpaca’s, elk met hun begeleider, de ring in komen voor de keuring. Uit het groepje wordt een prijswinnaar gekozen. Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd wordt er een kampioen en een reservekampioen voor die betreffende kleur aangewezen door de keurmeester. Uiteindelijk zal er na alle keuringen een kampioen Female en een kampioen Male uitrollen, waaruit op zondag als laatste de keurmeester de Grand Champion zal aanwijzen.

Voor aanvullende informatie kunt u onze Showcommissie mailen.

Informatie voor standhouders:

De Alpaca Association Benelux richt zich dit jaar op het organiseren van een show voor AAB-leden. Er zal slechts beperkt publiek aanwezig zijn. Voor standhouders en/of fokkers met een reclamezuil wordt alleen vloeroppervlakte gefaciliteerd (5 m2), welke te boeken is via het LedenPortaal onder het kopje ‘Sponsoring’. De gereserveerde vloeroppervlakte zal NIET tussen de alpacaboxen gelegen zijn en er mogen GÉÉN etenswaren en dranken worden aangeboden. Opbouwen kan op zaterdag tussen 8:00 en 9:30u.

Ook voor standhouders gelden de RIVM regels die ten tijde van de show van toepassing zijn.

Informatie voor deelnemers:

De inschrijving opent op 11 februari en sluit op 25 februari 2022 of eerder indien het maximum aantal dieren van 300 is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy. Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Controleer voor inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (zie bijlage 3 van het SHOWREGLEMENT voor het AAB kleurenprotocol).

Tijdens beide showdagen dient men zich te houden aan de RIVM regels die ten tijde van onze alpacashow van toepassing zijn.

Nakomelingenklasse:

Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders. De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. U kunt hiervoor gratis inschrijven via het ledenportaal (max 2 progeny-teams per lid). Alleen de nakomelingen moeten aanwezig zijn op de show. Het ouderdier zelf niet.

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag 19 maart tussen 8:00 en 9:30u (zie infobrief deelnemers). Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die bij u thuis de dieren komt controleren en de gezondheidsverklaring komt ondertekenen tevens controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier! Indien niet meer aanwezig, laat dan direct volgens het AAB-protocol een nieuwe chip plaatsen, plak de bijbehorende sticker op de gezondheidsverklaring, scan het formulier en mail dit naar onze Showcommissie. De originele gezondheidsverklaring dient voorzien te zijn van een stempel van de betreffende dierenartsenpraktijk. Alpaca’s zonder chip worden NIET toegelaten tot de show.

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij uw inschrijvingen. In een box kunnen maximaal 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. De organisatie zorgt voor ondergrond en stro in de boxen. U dient zelf voor hooi en voer te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf schone emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt 1 ventilator ter beschikking gesteld en opgehangen. Er zijn geen extra ventilatoren bij te huren en eigen ventilatoren zijn niet toegestaan. Na afloop dient elke deelnemer zijn boxen leeg te ruimen en de ventilator in te leveren.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Nederlandse leden. Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

Tarieven:

Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven voor deelname aan de shows:

Inschrijving per dier (max 7 dieren) € 30,00
Inschrijving progeny team (max 2 teams) € 0,00
Huur box (max 3 boxen) € 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen.

Jury:

De jury die onze alpaca’s tijdens de show in Deurne zal gaan jureren is Roger Clarke uit Noord-Ierland. Samen met zijn echtgenote Elaine richtte hij daar in 2006 Amberly Alpacas op. Sinds 2019 is Roger BAF-gecertificeerd jurylid voor zowel halster- als voor fleeceshows. Dit wordt zijn eerste show in Nederland.

 

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. Lees daarom vóór deelname aan de show het showreglement nog eens goed door!

Informatie voor Belgische deelnemers

De Nederlandse voorjaarsshow zal dit jaar niet toegankelijk zijn voor Belgische deelnemers. Zij kunnen zich binnenkort inschrijven voor de show in Weelde op zondag 3 april 2022.

Mogelijkheden overnachten Deurne:

FLETCHER KLOOSTERHOTEL WILLIBRORDHAEGHE
Vlierdenseweg 109
5753 AC Deurne

BOETIEK HOTEL PLEIN 5
Markt 5
5751 BE Deurne

Het fokkersdiner op zaterdag 19 maart a.s. zal aansluitend aan de show plaatsvinden bij The Green Valley Estate (showlocatie). Nadere informatie volgt.

Dekgeldveiling:

Tijdens de shows zullen er een aantal dekkingen geveild worden van diverse dekhengsten. De opbrengst komt voor de helft ten goede aan de vereniging en voor de helft aan de fokker voor het beschikbaar stellen van zijn/haar hengst.

De volgende hengsten zijn geselecteerd:
Stoneleigh Fiorello (light fawn) – High Meadow Farm
BAM Kosmo (medium fawn) – Bamby Alpaca Farm
VB Igor (dark brown) – Alpacafarm Vorstenbosch

 

Sponsoring:

Hartelijk dank aan onze sponsoren:
High Meadow Farm – Hoofdsponsor
Lubosch Land Alpacafarm – Sponsor Colour Champion White
Alpaca-Osli – Sponsor Colour Champion Beige
Legendary Alpacas – Sponsor Colour Champion Fawn
Alpaca Vekofarm – Sponsor Colour Champion Brown
Alpacafarm Tienda Molino – Sponsor Colour Champion Black

Zonder sponsoring zal het steeds moeilijker worden om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. De Showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 1 maart 2022.

 

Niet-leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen rechtstreeks onder de show.

 

 

Nieuwsberichten

Sponsors