Extra Nieuwsbrief Showcommissie

EXTRA NIEUWSBRIEF SHOWCOMMISSIE

Beste leden,

Hierbij ontvangt u een extra bericht van de Showcommissie Alpaca Association Benelux,

Waarschijnlijk kijkt ook u reikhalzend uit naar de alpacashows! Wij als Showcommissie in ieder geval wel, en de showteams staan ongeduldig in de startblokken om weer evenementen te mogen organiseren. Wanneer dat weer mag, kunnen we helaas niet zeggen. Wel worden er voorbereidingen getroffen en zijn we in contact met locaties, keurmeesters en lokale overheden.

Op dit moment kunnen we al wél uitkijken naar de Fleeceshow 2021. Hieronder treft u een opsomming met informatie die we hierover vast met u kunnen delen. Half september komen keurmeester Tim Hey en Art of Fibre Laboratory Technician Carita Saarinen naar Nederland om de mooiste vachten van de Benelux te beoordelen.

Het is belangrijk dat u uw vachten correct aanlevert, daarom ontvangt u deze nieuwsbrief al vóór aanvang van het scheerseizoen. Op het LedenPortaal (onder Documenten) treft u de nieuwe instructie Verpakken showfleeces aan, inclusief tips voor het skirten. Het handigst is om dit ook direct bij het scheren te doen. De materialen zijn vanaf nu te bestellen bij de Showcommissie, en worden u tegen kostprijs aangeboden.

We hopen op enthousiaste deelname, met vriendelijke groet,

Showcommissie Alpaca Association Benelux

Informatie Fleeceshow:
Datum: Zaterdag 18 en Zondag 19 september 2021.


Locatie: Vachten stuurt u op naar het verzamelpunt in België of Nederland. De fleeceshow zal plaatsvinden op een nog nader te bepalen locatie. Vachten worden per post teruggestuurd of zijn in overleg weer op te halen bij het verzamelpunt.

Keurmeester: Mr Tim Hey (Engeland). Aangevuld met uitgebreide objectieve wolanalyse op locatie door Carita Saarinen van Art of Fibre Laboratories. (voorheen AAFT).

Verpakken van vachten: Omdat de vachten op een eerlijke en uniforme manier gewogen moeten worden, kunt u via de vereniging verpakkingsmateriaal verkrijgen. Uw vacht dient op deze manier verpakt te zijn om deel te kunnen nemen. Dit zorgt er tevens voor dat er zoveel mogelijk handjes aan uw vacht komen, en uw vacht zo mooi als mogelijk blijft.

Op het Ledenportaal vindt u de instructie voor het skirten en verpakken van uw fleeces. Het verpakkingsmateriaal is vanaf heden te bestellen, in de instructie leest u hoe u dit doet, en geven we u enkele tips voor het skirten van uw fleeces. Het betreffende document (PDF) is ook bijgevoegd bij deze nieuwsbrief.

Inschrijven: We zullen ruimte hebben voor meer vachten dan de afgelopen jaren, wel is het zoals altijd vol=vol. Vanwege de groeiende populariteit van de fleeceshow kunt u in beginsel per fokker maximaal vier vachten aanmelden. Zo heeft ieder lid een eerlijke kans om vachten in te kunnen sturen.

De inschrijving zal pas ná het scheerseizoen openen, zodat u eerst de vachten kunt scheren, sorteren en uw keuze kunt maken.
Tip: Bestel uw verpakkingsmateriaal zo snel mogelijk en verpak uw mooiste vachten bij het scheren direct in het vlies!

Inschrijftarief: De prijs per ingeschreven vacht blijft gelijk aan 2020, nl. €30,00 per vacht. Dit is inclusief de wolanalyses, waarvan u tevens een kopie ontvangt!

De aanschaf van het verpakkingsvlies komen hier nog wel bovenop: Deze kosten €15,15 (inclusief BTW) per pakket van vijf sets inclusief verzending. Dat is ongeveer gelijk aan de kostprijs voor de vereniging.

Reglement: Het protocol en scorekaart Fleeceshow 2021 kunt u terugvinden als bijlage bij deze nieuwsbrief en tevens onder de Documenten op het Ledenportaal vinden.

Alpacashow Deurne_zaterdag (158) bew

NAJAARSSHOW DEURNE 2022

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december a.s. zal er een Fleeceshow plaatsvinden; tevens zal er op de zaterdag een Algemene LedenVergadering en een Ledendiner voor de leden van de Alpaca Association Benelux gehouden worden. Op zondag 19 december 2022 wordt er een haltershow georganiseerd, die ook voor publiek toegankelijk is. De Alpaca Najaarsshow Deurne 2022 zal plaatsvinden in The Green Valley E...

LEES MEER
Show foto3

FLEECESHOW 2021: 18 + 19 SEPTEMBER.

Fleeceshows In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u reeds geïnformeerd over onze plannen om in het najaar wederom een fleeceshow te organiseren. Zo kunt u hier met het scheren alvast rekening mee houden. Door het fleeceshowteam binnen de Showcommissie wordt inmiddels hard gewerkt om de plannen helder te ma...

LEES MEER
Verpakkingsvliezen

NIEUWE RICHTLIJNEN VERPAKKEN EN INSTUREN SHOWFLEECES...

Op basis van de ervaringen in de afgelopen jaren, en feedback van de deelnemers, zijn we tot een standaard verpakkingsinstructie voor showfleeces gekomen. Zo hebben uw vachten zo min mogelijk te lijden van de verzending en beoordeling en kunt u maximale punten behalen. Daarnaast maakt deze verpakkingswijze het h...

LEES MEER

HEEFT U VRAGEN NAAR AANLEIDING VAN DEZE NIEUWSBRIEF?
SECRETARY@ALPACA-BENELUX.COM