Database

Leden van de Vereniging kunnen via het LedenPortaal gebruik maken van de ZooEasy database om dieren te registreren. Vanaf 1 januari 2021 zijn leden van de Alpaca Association Benelux verplicht om al hun alpaca’s te registreren, waarbij zelfgefokte cria’s binnen zes maanden na geboorte geregistreerd dienen te zijn. Registratie van een alpaca kost eenmalig €12,- (incl. BTW). Overige mutaties (wijzigingen, vermelding castratie, overlijden, verkoop, etc) worden voor leden kostenloos doorgevoerd.

Registreren van uw alpaca’s en het doorgeven van wijzigingen kan via het LedenPortaal.
Uitgebreidere informatie kunt u raadplegen in het registratiesysteem ZooEasy.

Voor het registreren van de juiste kleurstelling kunt u gebruik maken van de ARI kleurenkaart, eventueel verkrijgbaar via de AAB-Shop in het LedenPortaal.
Vervolgens kunt u bij het registreren van uw alpaca de juiste keuze maken in het keuzemenu met kleurstellingen.

Toekomstige ontwikkelingen database

Onze database is een lopend project, waaraan wij de komende periode nog veel tijd gaan besteden. De database zoals deze nu online staat omvat de basis, namelijk de diergegevens en hun fokkers en eigenaren. Daarnaast is het al mogelijk om stambomen en eigendomscertificaten van uw dieren af te drukken. We willen dit langzaam uitbreiden met diverse modules, zoals bijvoorbeeld showresultaten.

De komende tijd kunt u nog regelmatig een nieuwsbrief van de Stamboekcommissie verwachten met nieuwtjes over de database. Mocht u ondertussen zaken constateren, die niet naar behoren functioneren, dan horen we dit ook graag, want deze hebben natuurlijk prioriteit.

Mother love

Registratienummers

Er zijn drie verschillende soorten registratienummers. Nummers beginnend met BAF zijn de dieren die overgezet zijn vanuit de BAF/EAR registratie. Nummers beginnend met IMP zijn ouderdieren welke niet in het bezit zijn van een van onze leden, maar welke wel in de stamboom van een dier voor kunnen komen. Nummers beginnend met AAB zijn de dieren welke in de nieuwe database geregistreerd zijn.

Nieuwsberichten

Sponsors