Database

Leden van de Vereniging kunnen via het ledenportaal gebruik maken van de ZooEasy database om dieren te registreren. Bij deelname aan shows is het verplicht dat de deelnemende dieren zijn geregistreerd. Als erkend fokker bent u verplicht om al uw dieren in de database te registreren.

Indien u zelf gebruik wilt maken van ZooEasy kunt u een account aanvragen. Er zijn twee soorten accounts: een fokkersaccount en een leesaccount.

Met een fokkersaccount kunt u alle dieren zien en uw eigen gefokte dieren aanmelden. Dit account is specifiek bedoeld voor alpacahouders, die fokken met hun alpaca’s.
Een fokkersaccount is alleen bestemd voor leden.

Met een leesaccount kunt u alleen alle dieren bekijken, maar geen nieuwe dieren registreren. Dit account is meer bedoeld voor eigenaren van ruinen en andere niet-fokkers.

 
 
Nadat wij uw account aangemaakt hebben ontvangt u van ons een e-mail en krijgt u via het ledenportaal toegang tot de ZooEasy database.

Toekomstige ontwikkelingen database

Onze database is een lopend project, waaraan wij de komende periode nog veel tijd gaan besteden. De database zoals deze nu online staat omvat enkel de basis, namelijk de diergegevens en hun fokkers en eigenaren. We willen dit langzaam uitbreiden met diverse modules, zoals bijvoorbeeld showresultaten. Daarnaast kunnen en willen we de database nog meer uitbreiden met verschillende documenten, zoals het afdrukken van stambomen en certificaten.

De komende tijd kunt u nog regelmatig een nieuwsbrief van de Stamboekcommissie verwachten met nieuwtjes over de database. Mocht u ondertussen zaken constateren, die niet naar behoren functioneren, dan horen we dit ook graag, want deze hebben natuurlijk prioriteit.

Mother love

Registratienummers

Er zijn drie verschillende soorten registratienummers. Nummers beginnend met BAF zijn de dieren die overgezet zijn vanuit de BAF/EAR registratie. Nummers beginnend met IMP zijn ouderdieren welke niet in het bezit zijn van een van onze leden, maar welke wel in de stamboom van een dier voor kunnen komen. Nummers beginnend met AAB zijn de dieren welke in de nieuwe database geregistreerd zijn.

Nieuwsberichten

Sponsors