EHerkenning

Hierbij informeren wij u dat sinds 1 januari 2015 eHerkenning nodig is voor alpacahouders, woonachtig in Nederland, die hun alpacafokkerij hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

U kunt eHerkenning zien als DigiD voor ondernemers. Het is een middel waarmee u zich digitaal kunt identificeren wanneer u online zaken doet met de overheid. Denk hierbij aan de NVWA voor het aanvragen van een exportformulier, of de Kamer van Koophandel voor het aanvragen van een uittreksel uit het Handelsregister. Wij adviseren daarom die leden, die met overheidsinstanties te maken hebben, deze eHerkenning aan te vragen.

Per 1 januari 2015 kunt u geen export meer aanvragen zonder eHerkenning. Deze is ingedeeld in betrouwbaarheidsniveau’s. Voor het inloggen bij de NVWA heeft u een betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig. Maakt u gebruik van het programma Client export voor het aanvragen van exportinspecties door NVWA, kies dan in elk geval ook voor een machtiging voor de webdienst mijn.rvo.nl.

Er zijn verschillende aanbieders, die namens de overheid deze eHerkenning mogen aanbieden. U kunt meer informatie over deze eHerkenning lezen op: www.eherkenning.nl of op de website van de nvwa: www.nva.nl.

Nieuwsberichten

Sponsors