Aanvraag export nVWA

Alvorens de aanvraag ingediend kan worden moeten de te exporteren dieren getest worden op het volgende:

– Tbc (rund- én vogel tbc !): Controleformulier V_Z Tuberculinatie (in bezit van dierenarts)
– Brucellose

De tbc test wordt uitgevoerd door de dierenarts die twee kleine prikjes geeft die hij/zij 3 dagen later komt controleren op aanwezigheid van tbc.

Brucellose wordt getest aan de hand van bloedafname en zal door de dierenarts opgestuurd worden naar Lelystad voor onderzoek. De uitslagen hiervan worden teruggekoppeld naar de dierenarts en vervolgens krijgt u daar een kopie van om bij het verzoek tot export te laten zien aan de nVWA-arts. De testen mogen max. 30 dagen geldig zijn. Aan te raden is deze ca. 3 weken van te voren aan te vragen om de uitslagen op tijd binnen te hebben.

Bent u nog geen klant van nVWA en is het de eerste keer dat u een keuring aanvraagt dan kunt u voor aanvullende informatie terecht op de website van de nVWA. Er is verschil in de trajecten voor ondernemers/bedrijven en voor particulieren.

Wanneer u uw eHerkenning en klantnummer bij de nVWA heeft ontvangen, kunt u inloggen op de website van de nVWA.
En via deze link kunt u direct uw keuring digitaal aanvragen.

Alvorens u hier kunt inloggen zal dus om uw eHerkenning en klantnummer gevraagd worden. Indien u deze invult komt u in het formulier terecht voor het aanvragen van een exportkeuring, welke u verder digitaal kunt invullen en versturen naar nVWA.

Zorg dat wanneer de keuringsarts komt om de exportpapieren op te maken, de dieren klaar staan om chipnummers e.d. te laten controleren. Ook zal de nVWA-arts vragen naar de uitslagen van tbc-test en brucellose.

Nieuwsberichten

Sponsors