ALPACASHOW WEELDE (BELGIE): VOORJAARSSHOW 3 APRIL 2022

Deze vindt plaats op zondag 3 april 2022 in het Weelde-Depot (vroegere NAVO hallen), Geeneinde 54 te Weelde (Belgie).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

De alpacashow is uiteraard ook toegankelijk voor bezoekers. De entree bedraagt € 5,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Aanvang van de show is ca. 09.30 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.

De alpaca is een kameelachtige en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Een leuk evenement voor jong en oud om kennis te maken met de alpaca! Tijdens de show worden de alpaca’s van de deelnemende alpacafokkers met elkaar vergeleken op lichaamsbouw en vooral wolkwaliteit. De besten zullen gewaardeerd worden met een prijs. Het jurylid is Tim Hey (UK).

Tussendoor is het ook leuk om langs de aanbieders van producten te struinen, zoals kleding en alpaca gerelateerde artikelen. Heeft u zelf interesse om uw product aan te bieden? Er zijn tafels van 2 x 1 m. te huur voor de prijs van € 30,00 of een vloeroppervlakte van 5 m2 voor de prijs van € 50,00 (incl. btw).

Voor aanvullende informatie kunt u onze Showcommissie mailen.

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

Aanmelding dieren:

De inschrijving opent op 3 maart 2022 en sluit op 18 maart 2022 of eerder indien het maximum aantal dieren van 140 is bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy. Via het LedenPortaal kunt u uw dieren aanmelden voor de show. Controleer voor inschrijving de kleur van uw dier middels de kleurenkaart (zie bijlage 3 van het SHOWREGLEMENT voor het AAB kleurenprotocol).

Ter promotie van de suri is het mogelijk om bij gecombineerde inschrijving van huacaya’s en suri’s meer dan 7 dieren in te schrijven (max. 7 huacaya’s en 7 suri’s); mail dan de stamboeknummers + namen van de betreffende suri’s naar: COMMUNICATION AAB.

Nakomelingenklasse:

Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders. De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar. Een fokker mag maximaal 2 progenyteams inschrijven; per klasse kunnen max 10 teams geshowd worden. Alleen de nakomelingen moeten aanwezig zijn op de show. Het ouderdier zelf niet.

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag 2 april 2022 tussen 17.00 en 18.00 uur of op zondag 3 april 2022 tussen 08.00 en 09.00 uur. Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die bij u thuis de dieren komt controleren en de gezondheidsverklaring komt ondertekenen tevens controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier! Indien niet meer aanwezig, laat dan direct volgens het AAB-protocol een nieuwe chip plaatsen, plak de bijbehorende sticker op de gezondheidsverklaring, scan het formulier en mail dit naar onze Showcommissie. De originele gezondheidsverklaring dient voorzien te zijn van een stempel van de betreffende dierenartsenpraktijk. Alpaca’s zonder chip worden NIET toegelaten tot de show.

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij uw inschrijvingen. In een box kunnen maximaal 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. De organisatie zorgt voor ondergrond en stro in de boxen. U dient zelf voor hooi en voer te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf schone emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt 1 ventilator ter beschikking gesteld en opgehangen. Er zijn geen extra ventilatoren bij te huren en eigen ventilatoren zijn niet toegestaan. Na afloop dient elke deelnemer zijn boxen leeg te ruimen en de ventilator in te leveren.

Tafel:

Indien u een tafel naast uw box wenst, bijvoorbeeld als u wat leuke alpaca gerelateerde spulletjes wilt uitstallen, dan kunt u deze reserveren bij Sponsormogelijkheden voor AAB-leden.

Deelname:

De deelname is uitsluitend voor Belgische leden. Om de dieren goed te kunnen keuren dient de vacht een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 30 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden. Dieren die jonger zijn kunnen niet ingeschreven worden. Lees verder goed het AAB Showreglement.

Tarieven:

Onderstaand vindt u een overzicht van de tarieven (incl. btw) voor deelname shows:

Inschrijving per dier€ 30,00
Inschrijving progeny team€ 0,00
Huur box€ 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen.

Loterij:

Evenals vorig jaar wordt er voor het publiek een leuke loterij georganiseerd. Hiervoor zoeken wij nog leuke prijzen. Wanneer u iets leuks wilt doneren, wilt u dan s.v.p. contact opnemen met De Showcommissie? Uiteraard kunt u ook op de showdag zelf nog prijzen doneren. U kunt uw prijs (eventueel voorzien van uw visitekaartje) afgeven bij de AAB-stand.

Dekgeldveiling:

Tijdens de shows zullen er een aantal dekkingen geveild worden van diverse dekhengsten. De opbrengst komt voor de helft ten goede aan de vereniging en voor de helft aan de fokker voor het beschikbaar stellen van zijn/haar hengst.

De volgende hengsten zijn geselecteerd:
Flanders Atlas ET
AWS Jubel
Inca Grey Flyte
Zie voor aanvullende informatie ons online programmaboekje p. 27 t/m 29:

Sponsoring:

Hartelijk dank aan onze sponsoren:
AlpaMin – Hoofdsponsor
Camino Azul Alpacas – Sponsor Grand Champion Huacaya
Alpaca Tumulus | Tumulus Fibre Mill – Sponsor Colour Champion White
Alpagas du Maquis – Sponsor Colour Champion Fawn
Alpaca Pachmana – Sponsor Colour Champion Brown
Mandel Alpacas – Sponsor Colour Champion Black
Westhoek Safari – Sponsor Colour Champion Grey
East Belgium Alpakas – Sponsor Colour Champion Multi

Zonder sponsoring zal het steeds moeilijker worden om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. Er zijn diverse leuke, aantrekkelijke sponsormogelijkheden voor iedereen die de shows en de alpaca een warm hart toedraagt! Voor sponsormogelijkheden (last minute), neem contact op met de De Showcommissie .

Jury: Tim Hey (BAS Judge)

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden. Lees daarom vóór deelname aan de show het showreglement nog eens goed door!

Informatie voor Nederlandse deelnemers

De Belgische voorjaarsshow zal dit jaar niet toegankelijk zijn voor Nederlandse deelnemers. Zij konden eerder inschrijven voor de show in Deurne (NL), die in het weekend van 19 en 20 maart 2022 zal plaatsvinden.

 

Verblijf:

Best Western Plus Turnhout City Hotel
Stationstraat 5
2300 Turnhout
Tel. 003214820202
Email: info@turnhoutcity-hotel.be

Hotel Svilla
Kastelein 65
2300 Turnhout
Tel. 003214734998
Email: info@svilla.be
Website: www.svilla.be

Sponsoring: de sponsormogelijkheden openen op 3 maart 2022 en sluiten op 18 maart 2022.

Zonder sponsoring zal het steeds moeilijker worden om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. De showcommissie, samen met de showteams, doet haar uiterste best om sponsoring aantrekkelijk te maken voor leden, maar ook voor niet-leden!

Leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen via het Ledenportaal.

Voor het plaatsen van een advertentie hebben wij een pdf-file nodig met hoge resolutie (300 ppi op ware grootte) in full colour. Advertenties moeten aangeleverd worden vóór 20 maart 2022!

Alvast hartelijk dank aan onze sponsoren!

 

Niet-leden van de AAB kunnen hun sponsoring aanvragen rechtstreeks onder de show.

 

Nieuwsberichten

Sponsors