ALPACASHOW WEELDE (BELGIE): NAJAARSSHOW EN FLEECE SHOW – 10 NOVEMBER 2019

Deze vindt plaats op zondag 10 november 2019 in het Weelde-Depot (vroegere NAVO hallen), Geeneinde 54 te Weelde (Belgie).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

De alpacashow is uiteraard ook toegankelijk voor bezoekers. De entree bedraagt € 5,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Aanvang van de show is ca. 09.30 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.

De alpaca is een kameelachtige en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Een leuk evenement voor jong en oud om kennis te maken met de alpaca! Tijdens de show worden de alpaca’s van de deelnemende alpacafokkers met elkaar vergeleken op lichaamsbouw en vooral wolkwaliteit. De besten zullen gewaardeerd worden met een prijs. Het jurylid is Molly Gardner uit Nieuw Zeeland.

Tussendoor is het ook leuk om langs de aanbieders van producten te struinen, zoals kleding en alpaca gerelateerde artikelen. Heeft u zelf interesse om uw product aan te bieden? Er zijn tafels van 2 x 1 m. te huur voor de prijs van € 25,00 of een vloeroppervlakte van 5 m2 voor de prijs van € 50,00 (incl. btw).

Voor aanvullende informatie kunt u onze Showcommissie mailen.

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

Aanmelding dieren: U kon uw dieren inschrijven via de oude website. De inschrijving opende op 1 september 2019 en sloot op 1 oktober 2019 of eerder indien het maximum aantal dieren van 140 zou zijn bereikt! Per deelnemer mogen maximaal 7 dieren ingeschreven worden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Alle dieren dienen geregistreerd te zijn in ZooEasy. De informatie uit het registratiesysteem dient overeen te komen met de informatie die u opgeeft bij deelname aan de show. Intussen zijn alléén de inschrijvingen voor de haltershow overgeheveld naar de nieuwe website (i.v.m. de uit te draaien gezondheidsverklaring).

Let op: omdat de show op 10 november plaatsvindt, mogen alle veulens, die uiterlijk op 10 mei 2019 zijn geboren meedoen aan de show!

 

Loterij:

Evenals vorig jaar wordt er voor het publiek een leuke loterij georganiseerd. Hiervoor zoeken wij nog leuke prijzen. Wanneer u iets leuks wilt doneren, wilt u dan s.v.p. contact opnemen met De Showcommissie? Uiteraard kunt u ook op de showdag zelf nog prijzen doneren. U kunt uw prijs (eventueel voorzien van uw visitekaartje) afgeven bij de AAB-stand.

 

Nakomelingenklasse:

U kon voor de nakomelingenklasse inschrijven via de oude website. Voor een hengst bestaat één team uit 3 nakomelingen van verschillende moeders. Voor een merrie geldt dat één team bestaat uit 2 nakomelingen van verschillende vaders. De hengst en/of merrie kunnen slechts ingeschreven worden met toestemming van de eigenaar.

 

Aanleveren dieren:

De dieren kunnen aangeleverd worden op: zaterdag 9 november tussen 16.00 en 18.00 uur of op zondag 10 november tussen 07.30 en 08.45 uur. Kleurcontrole vindt alleen plaats op verzoek van de fokker. Bij het opgeven van uw dieren dient u de kleur op te geven zoals vermeld in het registratiesysteem. Bij aankomst vindt een controle plaats op chipnummers. Zorg dat het chipnummer overeenkomt met het nummer in het registratiesysteem en op de gezondheidsverklaring. Een dierenarts zal aanwezig zijn en dit nummer, alsmede de gezondheid van de dieren controleren. Laat de dierenarts, die de gezondheidsverklaring komt ondertekenen, controleren of de chip nog aanwezig is bij uw dier! Is dit niet het geval, dan loopt u risico tot diskwalificatie van uw alpaca. De dierenarts dient hiervoor een grote chipreader ter beschikking te hebben.

 

Boxen:

Elke deelnemer kan maximaal over 3 boxen beschikken. Houdt hier rekening mee wanneer u dieren inschrijft! Het aantal boxen moet u opgeven bij Sponsormogelijkheden onder het inschrijfformulier. Indien u geen boxen reserveert zal de organisatie dit voor u doen en u zodanig factureren. In een box kunnen 4 jonge dieren of 3 volwassen dieren. De organisatie zorgt voor stro in de boxen. U dient zelf voor hooi te zorgen. Water is aanwezig, neem hiervoor zelf emmers of bakken mee. Verder vragen wij u vriendelijk zelf uw box schoon te houden door regelmatig mest te ruimen. Neem zelf een schepje mee. Aan elke deelnemer wordt minimaal 1 ventilator ter beschikking gesteld, afhankelijk van het aantal boxen.

 

Tafel:

Indien u een tafel naast uw box wenst, bijvoorbeeld als u wat leuke alpaca gerelateerde spulletjes wilt uitstallen, dan kunt u deze reserveren bij Sponsormogelijkheden onder het inschrijfformulier. ‘

 

Deelname:

De dieren dienen geregistreerd te zijn bij de AAB. Om mee te kunnen doen met de show dienen de vachten een minimale lengte te hebben van 5 cm. Alleen dieren die minstens 28 dagen aaneengesloten op uw bedrijf / farm verblijven kunnen deelnemen aan een show. Minimum leeftijd is 6 maanden. Dieren die jonger zijn worden niet toegelaten.

 

Export:

Let op: tot op heden is België aangemerkt als beperkingsgebied vanwege Blauwtong. Dat houdt in dat Nederlandse leden niet met dieren mee kunnen doen aan de show, tenzij deze zijn ingeënt tegen blauwtong. Nederlandse fokkers hebben intussen met hun dieren kunnen deelnemen aan de extra georganiseerde alpacashow in Vorstenbosch.

 

Tarieven:

Onderstaand vindt u een overzicht van de tarieven (incl. btw) voor deelname shows:

Inschrijving per dier € 30,00
Inschrijving progeny team € 0,00
Huur box € 30,00
Inschrijving vacht € 30,00

(bovengenoemde bedragen zijn incl. btw)

Na de sluitingsdatum voor de inschrijving van de dieren zult u een factuur ontvangen.

 

Fleece Show

U kunt momenteel geen vachten meer inschrijven.
Per deelnemer mochten maximaal 7 vachten ingeschreven worden.

Aanleveren vachten: Deze kunnen tussen 20 en 31 oktober 2019 aangeleverd / opgestuurd worden naar:

Voor Nederland: Alpaca VekoFarm, stuur een berichtje aan Theo de Veth
Voor Belgie: Alpaca Weelde, stuur een berichtje aan Jan Dries
zodat u met Theo de Veth of Jan Dries kunt afspreken of u de vachten komt brengen of wilt opsturen.

Tevens kunt u de vachten aanleveren tijdens de Algemene LedenVergadering die op zondag 20 november 2019 zal plaatsvinden.

U hoeft geen lid te zijn van de AAB om mee te doen aan de Fleeceshow. Maximaal kunnen er 100 vachten meedoen.
De organisatie vraagt u vriendelijk uw ingezonden vachten na afloop op zondag 10 november zelf mee te nemen!

 

Dekgeldveiling:

Tijdens de shows zullen er een aantal dekkingen geveild worden van diverse dekhengsten. De opbrengst komt voor de helft ten goede aan de vereniging en voor de helft aan de fokker voor het beschikbaar stellen van zijn/haar hengst.

De volgende hengsten zijn geselecteerd:
Waratah Flats Fire Cracker van Alpaca Flanders en Alpaca VekoFarm
Bozedown Silver Bullet van Alpaca Tumulus

 

Sponsoring:

Zonder sponsoring zal het steeds moeilijker worden om de shows in de toekomst te blijven continueren en verbeteren. Er zijn diverse leuke, aantrekkelijke sponsormogelijkheden voor iedereen die de shows en de alpaca een warm hart toedraagt! Voor sponsormogelijkheden (last minute), neem contact op met de De Showcommissie .

 

Jury:

Molly Gardner uit Nieuw Zeeland zal deze show jureren.

Molly Gardner

 

Showreglement:

Tijdens elke show krijgen wij met showregels te maken waar iedereen zich aan dient te houden.

Verblijf:

Best Western Plus Turnhout City Hotel
Stationstraat 5
2300 Turnhout
Tel. 003214820202
Email: info@turnhoutcity-hotel.be

Hotel Svilla
Kastelein 65
2300 Turnhout
Tel. 003214734998
Email: info@svilla.be
Website: www.svilla.be

Nieuwsberichten

Sponsors