Het wijzigen van de kleurindeling in ZooEasy is tijdelijk toegestaan met name voor dieren die deelnemen aan shows. Het is belangrijk de kleur eerst aan te passen alvorens de dieren worden ingeschreven.

Vanaf heden hebben kleuren in ZooEasy een code en zijn bijvoorbeeld fawn kleurige dieren in te delen in Light Fawn (202), Medium Fawn (204) en Dark Fawn (205). Idem voor bruin, zwart enz. Wij verzoeken de leden om z.s.m. de juiste kleurcode in ZooEasy aan te passen naar de nieuwe indeling en nadat er vooraf een kleurencheck is gedaan met de ARI kleurenkaart.

Werkwijze:

De kleur controleert u met de ARI kleuren (wol)kaart. Open de wol in het middel van het zadel, ca. 10 cm onder de ruggengraat. Hou de wolkaart zo dicht mogelijk bij de huid en zoek de kleur die het dichtst bij het plukje wol past.

Vervolgens past u deze kleurcode aan in ZooEasy bij het betreffende dier en klikt u daarna op ‘bewaren’ (bovenin de navigatie). Nogmaals: doe de kleurencheck voordat u nieuwe dieren registreert en voordat u inschrijft voor een show.

De optie om kleuren aan te passen kan tot 1 januari 2020. Hierna kunt u niet meer zelf aanpassen.

Let op: pas geen andere gegevens aan! Alleen de kleurwijziging is toegestaan, overige wijzigingen dient u via het aanvraagformulier aan te geven en aan de stamboekcommissie te sturen.

Inschrijven shows

Vanaf 1 december kunt u inschrijven voor de show in Drachten en vanaf 15 december voor de show in Boekel. Het verwerken van wijzigingen in ZooEasy duurt gemiddeld 7 tot 10 werkdagen. Registreer uw dieren dus tijdig anders vindt u ze niet terug in uw lijst van dieren die u nodig heeft om in te schrijven.

Sponsors