Elke alpacahouder wordt vroeg of laat geconfronteerd met wormbesmettingen bij zijn dieren. Door de alsmaar toenemende resistentie van de wormen tegen de bestaande ontwormingsproducten is een verantwoorde en preventieve aanpak van wormbesmettingen heel belangrijk geworden. Regelmatig de mest van je alpaca’s (laten) onderzoeken is daarom erg belangrijk.

In het najaar van 2023 zal DGZ in België een reeks workshops ‘mestonderzoek voor houders van alpaca’s’ organiseren. In de betreffende interactieve workshops kom je meer te weten over de belangrijkste wormsoorten bij alpaca’s, hoe je wormbesmettingen herkent en wat een verantwoorde aanpak is van de wormproblematiek. Maar vooral: je leert om zélf onder een microscoop mest te onderzoeken en de aanwezigheid van wormeitjes na te gaan.

Meer informatie over de reeds ingeplande data en locaties (of het op een wachtlijst voor toekomstige workshops laten plaatsen) is terug te lezen op de website van DGZ.
Je hebt een beslagnummer nodig om je voor de workshops aan te kunnen melden (sinds 2021 verplicht voor Belgische alpacahouders).

Sponsors