Komende zaterdagochtend, omstreeks 8:00u, zal jurylid Robin Näsemann, samen met de Showcommissie, beginnen met het keuren van de 98 ingestuurde vachten. Net als bij een haltershow zal de keuring plaatsvinden op volgorde van type alpaca en kleur. Dus eerst suri, vervolgens huacaya, in de kleurvolgorde multi, grey, black, brown, fawn, lights, white. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen merries en hengsten, wel in leeftijdsklassen (junior, intermediate, adult, senior).

Alle vachten zijn afgelopen vrijdag gewogen, omgepakt en genummerd en tijdens de keuring niet meer herleidbaar naar dier of fokker.

Naast punten voor gewicht krijgt de vacht ook punten voor kwaliteit. Tijdens de keuring beoordeelt de jury de vachten namelijk oa op uniformiteit van fijnheid, crimpstyle, kleur en lengte.

Per kleurcategorie krijgt de vacht met het hoogste aantal punten de titel kleurkampioen.

De showcommissie zal aanstaande zaterdag trachten om tijdens de keuring regelmatig een update te geven van de stand van zaken. Dus houd onze Facebookpagina goed in de gaten!

De finale uitslag zal op zondag gecommuniceerd worden.

De vachten met uitslagen zullen door de Showcommissie retour gestuurd worden naar de deelnemers, die hieromtrent een separate mail hebben ontvangen.

Sponsors