DNA-Workshops: kleurcodering

Omdat DNA-testen op kleur bij de meeste fokkers nog minder goed bekend is, zullen er enkele online workshops en een live workshop worden georganiseerd. De online workshops zullen plaatsvinden op 16 en op 29 februari, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Ze zullen gegeven worden door Carita Saarinen van Futuregen. Vervolgens zal er op vrijdagavond 15 maart een vervolgseminar/-workshop gegeven worden op onze showlocatie van de jubileumshow bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg.

Op onze website vindt u een pagina met alle informatie over DNA-onderzoek:
DNA-ANALYSE

Vanaf vandaag (4 februari 2024) is het mogelijk om in te schrijven op deze workshops via het LedenPortaal.

Workshop 1 Online: Basics of the Base Colour
In deze workshop wordt uitgelegd dat de basiskleur bij alpaca’s bepaald wordt door 2 genen, die bepalen welk pigment (pheomelanin: geel/rood of eumelanin: zwart) zichtbaar zal zijn en of dit al dan niet wordt verdund (dus donkerder of lichter zal zijn).

Workshop 2 Online: Basics of the Pattern
In deze workshop wordt besproken welke kleurpatronen er zoal zijn en hoe deze ontstaan. Hierbij valt te denken aan Classic Grey, Roan, White Spotting, Appaloosa, maar bijv. ook aan Blue Eyed White.

Workshop 3 Live@Jubileumshow: Genotyping the Colour
Op deze avond zal de wijze van testen, het nemen van de monsters en het interpreteren van de uitslagen worden besproken. De organisatie zorgt ervoor dat de deelnemers vooraf nog even iets ter plaatse kunnen eten. Dit is bij de workshop inbegrepen. Maximaal 2 deelnemers per farm.

Vermeld bij inschrijving het aantal personen dat namens uw farm deelneemt aan de workshop en onder opmerkingen de namen van de betreffende deelnemers.

Sponsors