Het is de bedoeling dat u ál uw alpaca’s via het LedenPortaal registreert!
Dus NIET via een mail aan onze Stamboekcommissie.

Als u via het LedenPortaal een door u aangekochte alpaca wenst te registreren, dient u hierbij de juiste prefix van de fokker van de alpaca te gebruiken. Vraag degene waarvan u de alpaca gekocht heeft om deze prefix. Betreft het een lid van de Alpaca Association Benelux, dan kunt u deze prefix via het ledenoverzicht in LedenPortaal van onze website opzoeken. Echter: BIJ VERKOOP VAN ALPACA’S DOOR HET ENE LID AAN HET ANDERE IS HET DE BEDOELING DAT DE VERKOPENDE PARTIJ HET DIER OP NAAM VAN DE KOPER OVERSCHRIJFT!

Als de verkoper tevens de fokker is, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.
Aan alle alpacahouders die aangesloten zijn bij een vereniging/stamboek/register is een prefix toegewezen. Of dit nu in Engeland, Nieuw Zeeland, Duitsland, Australië, Frankrijk, Benelux of elders is. Vul deze juist prefix bij de registratie in achter “PREFIX FOKKER”.

Is de verkoper niet aangesloten bij een vereniging/stamboek/register en heeft deze geen prefix?
Dan vult u UBR in als prefix.

Is de fokker van uw alpaca volledig onbekend?
Ook dan vult u UBR in als prefix.

Bij de aankoop van een eerder (bij een andere registratie) geregistreerd dier, wordt het op prijs gesteld als u een kopie van een registratiecertificaat, of in elk geval een registratienummer zou kunnen meesturen een aangeeft bij welk register (vereniging) het dier stond ingeschreven.

Is de alpaca aangekocht in het buitenland, dan heeft onze Stamboekcommissie ook de importdocumenten nodig; deze importdocumenten dienen samengevoegd te worden tot één PDF en deze PDF dient als bestand bijgevoegd te worden bij de registratie (via bestand uploaden > bestand kiezen)!

Door de juiste informatie tijdig aan te leveren, bespaart u onze vrijwilligers vele uren aan overbodig zoekwerk en dragen we samen zorg voor een volledig en zuiver registratiesysteem. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

 
 
Foto’s plaatsen bij je alpaca in ZooEasy Online

Het is mogelijk om rechtstreeks in ZooEasy Online foto’s te plaatsen bij je alpaca!

Ga hiervoor via het LedenPortaal of rechtstreeks naar ZooEasy Online.

Selecteer je alpaca, kies bovenin het scherm voor het tabblad [foto], klik op [bestand kiezen]. Kies in je eigen mappen de gewenste foto en klik op [openen].

Er kunnen alléén foto’s opgeladen worden met het bestandsformaat .jpg, .jpeg en .gif. De maximale bestandsgrootte is 150 kb (.jpg en .gif worden automatisch kleiner gemaakt; andere bestandsformaten niet)!

In het ZooEasy-scherm is nu te zien dat er een bestand gekozen is. Klik dan bovenin het scherm (in de groene balk) op [bewaren].
Nu is de betreffende foto bij de alpaca geplaatst.

Veel succes.

LET OP: het is niet de bedoeling om foto’s te verzenden naar onze Stamboekcommissie. Zij zullen deze niet meer voor u opladen in ZooEasy Online.

Sponsors