Halstershows

De showteams België, Zuid-Nederland en Noord-Nederland staan al maandenlang in de startblokken om halstershows te organiseren, zodra de coronasituatie en de geldende maatregelen dit weer zullen toelaten. Helaas hebben we moeten constateren dat dit in het voorjaar van 2021 niet meer zal gaan lukken. We zetten daarom in op het najaar van 2021. Zoals jullie zullen begrijpen zijn hier nog geen concrete plannen voor en kunnen we op dit moment nog niet zoveel nieuws brengen.

Fleeceshows

Wel kunnen wij u alvast informeren over onze plannen om in het najaar wederom een fleeceshow te organiseren. Zo kunt u hier met het scheren alvast rekening mee houden. Door de fleeceshowcommissie wordt alvast hard gewerkt om de plannen helder te maken.

Het volgende kunnen wij alvast met u delen:

Datum: Zaterdag 18 en Zondag 19 september 2021.

Locatie: De fleeceshow zal plaatsvinden op een nog nader te bepalen locatie. De resultaten van deze vachtenshow zullen weer via Facebook en de website gepubliceerd worden. De vachten stuurt u op naar het verzamelpunt in België of Nederland.

Bezoeken: Dit is geen publieksevenement.

Reglement: In 2020 heeft het reglement met betrekking tot Fleeceshows een update ondergaan. Door de lessen die het showteam heeft geleerd tijdens de afgelopen fleeceshow en de feedback die is ontvangen door de Showcommissie zal het een en ander in de reglementen gefinetuned worden. Hierover informeren we u ruim van tevoren.

Scheren en verpakken van vachten: Er zal een voorgeschreven wijze van vachtverpakking gehanteerd gaan worden. De vachten werden in het verleden op allerlei verschillende manieren aangeleverd: in zakken, opgerold in plastic, los in kratten of dozen, opgevouwen in dekbedden en zelfs gordijnvitrage kwam voorbij! Aangezien de vachten op een eerlijke en uniforme manier gewogen moeten worden, zal het verpakkingsmateriaal gestandaardiseerd worden en kunt u dit straks via de vereniging verkrijgen. Hierover volgt later een bericht inclusief instructie omtrent het skirten en verpakken.

Inschrijven: We zullen ruimte hebben voor meer vachten dan de afgelopen jaren. Wel geldt zoals altijd: vol=vol. Vanwege de groeiende populariteit van de fleeceshow kunt u in beginsel per fokker maximaal vier vachten aanmelden. Zo heeft ieder lid een eerlijke kans om vachten in te sturen.
De inschrijving zal pas na het scheerseizoen openen, zodat u eerst de vachten kunt scheren, sorteren en vervolgens uw keuze kunt maken.

Verdere informatie over het inschrijven, verpakken, de keurmeester, het protocol en de aanleverlocaties zullen in een volgende nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Sponsors