Binnen ons registratiesysteem ZooEasy is het mogelijk om een zogenaamd ‘Certificaat van Registratie’ af te drukken van de bij de Alpaca Association Benelux geregistreerde alpaca’s. Aangezien blijkt dat niet al onze leden hiervan op de hoogte zijn, volgen hieronder de stappen die u kunt zetten om zelf een net certificaat uit te printen.

Ga via de donkergroene button ‘Inloggen ZooEasy’ op het LedenPortaal naar de pagina van ZooEasy Online en log in met uw accountgegevens voor ZooEasy.

U krijgt dan een overzicht te zien van uw eigen alpaca’s.

> Ga naar de alpaca waarvan u het certificaat wenst af te drukken en klik op de naam. U ziet nu de registratiegegevens van het betreffende dier.
> Klik boven in de balk op “Stamboom” en de stamboom van uw dier (tot wel 5 generaties terug) verschijnt in beeld.
> Klik nu boven in uw scherm op ‘Verslagen’ en er verschijnt een zogenaamd dropdown-menu, waarin u kiest voor ‘Certificaat van Registratie’.
> Vervolgens wordt er een PDF-bestand gedownload. Het is even afhankelijk van uw browser, hoe dit wordt weergegeven.
In Google Chrome bijv. verschijnt linksonder in uw scherm een koppeling naar het door u gedownloade PDF-bestand: AAB_certificaat_van_Registratie_2018_v4-stamboeknummer.PDF.
> Klik op het door u gedownloade bestand. Dit opent zich in Adobe Acrobat Reader of een ander software-programma op uw pc dat PDF’s kan lezen.
> U ziet nu de registratiegegevens van uw dier en maximaal 3 oudergeneraties.
> U kunt nu uw Certificaat van Registratie op uw pc opslaan, digitaal versturen of op een net papier afdrukken om bijvoorbeeld mee te geven aan de koper van uw alpaca.

Overigens: vanuit de dierinformatie binnen ZooEasy kunt u ook bovenin de tabbladen (basisgegevens-extra velden-foto-bijlagen-bloedverwanten-verslagen) rechtstreeks naar het tabblad Verslagen gaan en daar op ‘Certificaat van Registratie’ klikken om het PDF-bestand te downloaden. Er zijn momenteel dus nog meerdere wegen die u kunt bewandelen.

Veel succes ermee en veel plezier met het gebruik van onze registratiesystemen.

Sponsors