Hiervoor hebben we verschillende redenen:

  1. Controle gegevens: bij de inschrijvingen zie we keer op keer foutieve namen, chipnummers etc. terug. Via de registratie in de database kunnen we deze gegevens controleren en corrigeren.
  2. Eigendomscontrole: per show geldt een maximum aantal inschrijvingen per deelnemer.
  3. De AAB heeft een open database (registratie), waarbij de gegevens van de alpaca’s online ingezien kunnen worden. Dit kunnen we niet bij alpaca’s die bij de BAS of AZvD zijn ingeschreven.
    Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat we de deelnemende alpaca’s bij onze eigen vereniging geregistreerd willen hebben.
  4. Onze vereniging is gevestigd in de Benelux; daarom hebben we gekozen voor registratie in de Benelux en niet in het buitenland.
  5. De nVWA laat geen andere alpaca’s dan alpaca’s uit de Benelux toe tot onze shows. Wij willen dan ook vooruit lopen op wet- en regelgeving die ons door de overheid wordt opgelegd. Indien er regels komen t.a.v. registratie, zal dit door een vereniging uit de Benelux moeten worden geregeld; niet door een buitenlandse vereniging.
  6. In bijna elk land gelden dezelfde regels: in Engeland moet je alpaca geregistreerd staan bij de BAS en in Australië bij de ARI. Andersoortige verenigingen werken op dezelfde wijze. Ook om in een sportcompetitie (KNVB, KNHS, etc) uit te kunnen komen, moet je lid zijn van de betreffende bond/vereniging.

Sponsors